Film i Väst

Film i Väst samproducerar Thomas Vinterbergs nya dramaserie

Dela
I september börjar inspelningen av Thomas Vinterbergs nya tv-drama, En familj som vår, som han skrivit tillsammans med Bo Hr. Hansen. Detta är hans första dramaserie och den första produktionen efter Oscarsvinsten med En runda till. Serien produceras av Zentropa Entertainments i samproduktion med Film i Väst, Zentropa Sweden och StudioCanal. Inspelningen sker i Danmark, Tjeckien och Västra Götaland.
Thomas Vinterberg. Bild: Anders Overgaard, TrustNordisk
Thomas Vinterberg. Bild: Anders Overgaard, TrustNordisk

- Att återigen få möta Oscarsvinnaren Thomas Vinterberg i en inspelning i Västra Götaland är fantastiskt roligt. Det tillför en stor kreativitet för hela den västsvenska filmindustrin. Det blir fjärde produktionen som Film i Väst samproducerar med Thomas Vinterberg och den tredje som spelas in i vår region, säger Kristina Börjeson, produktionschef på Film i Väst.

En familj som vår (En familie som vores) utspelar sig i ett somrigt Danmark där allt, till en början, går sin gilla gång. En översvämning ödelägger sakta Danmark och landet evakueras steg för steg. Under de följande åren skingras danskarna; bara husen, skolorna och de tomma gatorna är kvar. Folket måste ta farväl av allt de håller kärt, den bekanta tryggheten och sin identitet. 

De som har råd reser till välmående länder medan många tvingas leva på offentliga hjälpprogram. Familjer, vänner, nära och kära får gå skilda vägar, något som leder både till hat och splittring men också kärlek och försoning. På ett ögonblick har all egendom och alla ägodelar blivit värdelösa, alla förutsättningar förändrade och det är bara ett fåtal av de flyende danskarna som har turen på sin sida.

När nyheten om evakueringen sker möter vi den 19-åriga studenten Laura. Hon ska snart gå ut gymnasiet och har mött sin första kärlek. Hon möts då av en verklighet som kommer att ändra riktningen på hela hennes liv och tvinga henne att välja mellan sina skilda föräldrar.

En familj som vår produceras av Zentropa Entertainments, Sisse Graum Jørgensen och Kasper Dissing, i samproduktion med Film i Väst, Zentropa Sweden, Lizette Jonjic, StudioCanal, TV2 Danmark, Sirena Films, NRK och TV4/C More med stöd av Danska Filminstitutet.

Serien är utvecklad av Zentropa Entertainments och TV 2 Danmark med stöd av Danska filminstitutet och The Creative Europe MEDIA programme of the European Union. StudioCanal är samproducent och serien kommer att märkas med CANAL+ Creation Originale.

Film i Väst har tidigare samproducerat flera internationellt hyllade filmer med Thomas Vinterberg: En Runda Till (2020), Kollektivet (2016), Jakten (2012) och It’s All About Love (2003).

Bild: Anders Overgaard, TrustNordisk

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Thomas Vinterberg. Bild: Anders Overgaard, TrustNordisk
Thomas Vinterberg. Bild: Anders Overgaard, TrustNordisk
Ladda ned bild
Kristina Börjeson, produktionschef Film i Väst
Kristina Börjeson, produktionschef Film i Väst
Ladda ned bild

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, TV-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. 2017 såg fler än 300 miljoner tittare någon av Film i Västs samproduktioner globalt. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

PRESSINBJUDAN: Invigning av Europas största projektorbaserade Virtual Production-vägg27.1.2023 11:33:08 CET | Pressmeddelande

Tisdag 31 januari invigs Europas största projektorbaserade Virtual Production-vägg i Studio Fares i Trollhättan. Virtual Production blir allt vanligare inom film och dramaserier. Rätt använd sparar den tid, pengar och klimat och underlättar för inspelning i studio. Väggen är 24 meter bred och åtta meter hög, vilket gör att det går lätt att projicera flera olika inspelningsbakgrunder och samtidigt fortsätta att filma på andra platser i den specialbyggda studion.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum