Film i Väst

Film i Väst: THELMA och KORPARNA nominerade till Nordiska rådets filmpris

Dela

Film i Västs samproduktioner, norska Thelma av Joachim Trier och svenska Korparna av Jens Assur, har nominerats till Nordiska rådets filmpris. Vinnaren utses i Oslo den 31 oktober. Filmerna är samproducerade med Film i Väst. Thelma är inspelad i Göteborg och Trollhättan (Film i Västs Studio Fares) och Korparna är postproducerad i Göteborg.

- Film i Väst har sedan starten haft ett mycket starkt skandinaviskt samarbete, först med Danmark sedan med Norge. Den skandinaviska filmen är beroende av gränsöverskridande samarbeten, både finansiellt och produktionsmässigt. Film i Väst är Skandinaviens ledande filmfond och Västra Götaland visar sig återigen vara den ledande filmregionen, säger Peter Possne, produktionschef på Film i Väst. 

Här är de nominerade filmerna:

  • Norge: Thelma av Joachim Trier (regi och manus), Eskil Vogt (manus) och Thomas Robsahm (producent)
  • Sverige: Korparna av Jens Assur (regi, manus, producent), Jan Marnell och Tom Persson (producenter)
  • Danmark: Vinterbrødre av Hlynur Pálmason
  • Finland: Euthanizer/Armomurhaaja av Teemu Nikki
  • Island: Woman at War/Kona fer í stríð av Benedikt Erlingsson

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, TV-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. 2017 såg fler än 300 miljoner tittare någon av Film i Västs samproduktioner globalt. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum