Film i Väst

Film i Västs samproduktion Nelly Rapp – Monsteragent uttagen till Berlins filmfestival 2021

Dela

Barnfilmen Nelly Rapp – Monsteragent har blivit uttagen att tävla om en Kristallbjörn i sektionen Generation Kplus under Berlins filmfestival 2021. Priset hyllar filmprestationer riktat till den yngre publiken. Filmen är regisserad av Amanda Adolfsson och har producerats av SF Studios, Jon Nohrstedt och Niklas Larsson, med stjärnskottet 11-åriga Matilda Gross i huvudrollen som Nelly Rapp. Filmen är inspelad i Kungälv och samproducerad med Film i Väst.

- Vi gratulerar alla bakom den fina filmen till att ha blivit uttagen till en av de finaste festivaler som en barn- och ungdomsfilm kan hamna på. Film i Väst har de senaste åren gjort en stor satsning på filmer för denna publik och Nelly Rapp följer de två föregående årens Sune-filmer samt Gordon och Paddy i spåren. Extra roligt att filmen är inspelad i Västra Götaland, säger Kristina Börjeson, Produktionschef på Film i Väst.

Om Nelly Rapp - Monsteragent Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott – han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov.

I filmen gör den unga talangen Matilda Gross filmdebut i huvudrollen som Nelly Rapp. I rollerna ingår också de kända svenska skådespelarna Johan Rheborg, Björn Gustafsson, Lily Wahlsteen och Marianne Mörck, som fick en Guldbaggenominering till bästa kvinnliga biroll 2021.

Nelly Rapp - Monsteragent produceras av SF Studios producenterna Jon Nohrstedt (Borg, Bamse-trilogin), som vann en vann en Gullspira på Guldbaggegalan 2021 för sina insatser inom svensk barnfilm, och Niklas Larsson (Red Dot, Alex, Sagasagor). Filmen regisseras av Amanda Adolfsson (Unga Sophie Bell, Eagles). Sofie Forsman (Bamse och häxans dotter) har skrivit manuset baserat på de populära romanerna av Martin Widmark med illustrationer av Christina Alvner. Filmen hade biopremiär i oktober 2020 och tog sig direkt upp som etta på biotoppen och har sedan dess vunnit två Guldbaggar för bästa smink/mask och bästa kostym. Filmen hade PVOD-premiär på SF Anytime i december.

- Jag är så glad och stolt över att filmen kommer att visas på filmfestivalen i Berlin! Jag älskar den här festivalen och uppskattar att den också fokuserar på den unga publiken. Det blir så spännande att se hur filmen kommer att tas emot av den unga juryn, säger Amanda Adolfsson, regissör.

- Vi är så glada att Nelly Rapp - monsteragent har nominerats till Berlinale Generation Kplus Crystal Bear 2021. Det är en film som ska ta sin unga publik till en värld som känns helt ny och spännande, ett universum som ingen har sett tidigare. Framgången med den här filmen är resultatet av starkt lagarbete både framför och bakom kameran, fantastiska skådespelarinsatser och en lysande regissör”, ​​säger Jon Nohrstedt och Niklas Larsson, producenter på SF Studios.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, TV-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande.. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

Trots pandemin: framgångsrikt år för Film i Väst 202019.4.2021 11:13:25 CEST | Pressmeddelande

15 inspelade långfilmer och tv-draman samt två animerade filmer. Trots pandemin gick den västsvenska filmindustrin för högvarv under 2020. Dessutom firade flera samproduktioner framgångar i Cannes, Berlin och på European Film Awards. - Vi ska vara stolta över att vi som en av få regioner i världen lyckats hålla produktionen igång under säkra former. Samtidigt har vi lagt grunden till nya tittarupplevelser och festivalbidrag, säger Mikael Fellenius, vd för Film i Väst.

Children of the Enemy tävlar på dokumentärfilmsfestivalen CPH:DOX 202118.3.2021 10:23:33 CET | Pressmeddelande

Göteborgsregissören Gorki Glaser-Müllers dokumentär Children of the Enemy får världspremiär på dokumentärfilmsfestivalen CPH:DOX 2021, där den tävlar i internationella huvudtävlan International Main Competition, Dox:Award. Filmen handlar om Patricio Galvez kamp för att rädda sina föräldralösa barnbarn, som i sociala medier kallas IS-barn och terroristbarn, från mardrömslägret al-Hol i Syrien. Filmen produceras av Erika Malmgren och Kristofer Henell, Cinenic Film, i samproduktion med Film i Väst.

Sanna Lenken filmatiserar Jenny Jägerfelds prisade bok Comedy Queen16.3.2021 08:30:00 CET | Pressmeddelande

4 maj startar inspelningen i Göteborg av Sanna Lenkens (Tunna blå linjen, Min lilla syster) nya film Comedy Queen. Den är baserad på Jenny Jägerfelds prisade roman med samma namn och för manus står Linn Gottfridsson (Björnstad, I taket lyser stjärnorna). Huvudrollen Sasha spelas av Sigrid Johnson, som vi tidigare sett i bland annat Maria Wern, julkalendern Tusen år till julafton och hyllade sketcher i Melodifestivalen. Sashas pappa Abbe spelas av Oscar Töringe, aktuell som Magnus i Tunna blå linjen på SVT, och i rollen som Sashas bästis Märta ser vi långfilmsdebutanten Ellen Taure. Filmen är producerad av FLX i samproduktion med Film i Väst, SVT och SF Studios, som också hanterar distributionen i Norden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum