Stockholms stad

Filmaren Anna Eborn, konstmusikern Ivo Nilsson och författaren Sara Villius är tre av Stockholms stads kulturstipendiater 2020

Dela

Stockholms stad delar varje år ut 20 stipendier till konst- och kulturutövare som har haft betydelse för Stockholms kulturliv på senare tid. Stipendiaterna får 40 000 kronor vardera.

Sara Villius, Anna Eborn, Ivo Nilsson  Foto:TT
Sara Villius, Anna Eborn, Ivo Nilsson Foto:TT

Stockholms stad utlyser årligen kulturstipendier som kan sökas av kulturutövare bosatta i Stockholms stad. Det går att söka stipendium inom bildkonst, teater, mim, dans, film, foto, illustration, konsthantverk, musik, litteratur och kulturstipendium för unga.

– Årets stipendiater uppvisar imponerande djup och bredd i sitt kulturskapande. De bidrar till ett rikt och spännande kulturliv och gör Stockholm till en roligare stad. Jag hoppas att stipendiet ger mottagarna arbetsglädje i deras fortsatta skapande, för jag är övertygad om att vi nu behöver konst och kultur mer än någonsin, säger Jonas Naddebo, kulturborgarråd i Stockholms stad.

Mottagare av stadens kulturstipendier 2020 är:

Bildkonst

Hilde Retzlaff

Alejandro Montero Bravo

Debora Elgeholm

Muhammad Ali

Tomas Colbengtson

Lap See Lam

Fotografi

Linda Hofvander

Illustration

Ishtar Bäcklund Dakhil

Konsthantverk

Malin Bobeck Tadaa

Dans

Ida ”Inxi” Holmlund

Film

Anna Eborn

Johan Palmgren

Musik

Ivo Nilsson

Foad Arbabi

Karin Hellqvist

Teater och mim

Rebecca Örtman

Cecilia Frode

Litteratur

Sami Said

Sara Villius

Musikdramatik

Ellen Lamm

Kulturstipendium för unga, 25 000 kronor

Iman Talabani

– Jag är mycket glad för detta!  En del kommer jag att ge vidare till Författarförbundets krisfond, säger författaren och stipendiaten Sara Villius.

– Mitt regiarbete handlar om att våga vara nära och om att skapa trygghet med plats för intimitet och improvisation. I tiden vi lever i nu, i skuggan av pandemin, där intimitet innebär en risk, inte bara för en själv men för sin nästa, värmer det att arbetet med min senaste film får uppmärksamhet, säger filmaren och stipendiaten Anna Eborn.

Läs mer om:

Stockholms stads kulturstipendium

https://foretagsservice.stockholm/stod-till-foreningar-och-kulturaktorer/kulturstod/kulturstipendium/

Kulturstöd för unga

https://foretagsservice.stockholm/stod-till-foreningar-och-kulturaktorer/kulturstod/stod-for-unga/

Presskontakt: Carolina Ekéus, Kulturförvaltningen 076-123 18 80

Nyckelord

Bilder

Sara Villius, Anna Eborn, Ivo Nilsson  Foto:TT
Sara Villius, Anna Eborn, Ivo Nilsson Foto:TT
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Våld går att stoppa och förebygga - antivåldsveckan i Rinkeby-Kista 28 september-4 oktober22.9.2020 07:51:15 CESTPressmeddelande

Att förebygga våld är en fråga för oss alla. För tredje året i rad bjuder Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning in till en antivåldsvecka för att inspirera och öka kunskapen om det förebyggande arbete som pågår året runt. Det blir samtal, workshops och föreläsningar för barn, unga och föräldrar. 400 medarbetare utbildas också i våldsförebyggande metoder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum