BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Filmen ”Du är viktig” ska få fler att våga kontakta Bris

Dela

Vem svarar när jag hör av mig till Bris? Måste jag säga mitt namn? Och vad händer efter samtalet? Det är exempel på frågor som barn och unga får svar på i Bris nya film ”Du är viktig” som lanseras idag.

Den animerade kortfilmen visar hur Bris kuratorer jobbar och vilken typ av hjälp som barn och unga kan få när de kontaktar Bris. I filmen får vi följa huvudkaraktären, en ung person med många tankar och funderingar kring livet som behöver någon att prata med.

I filmen tydliggörs Bris olika stöderbjudanden, däribland möjligheten få stöd och hjälp av en kurator via chatt, telefon och mejl, få information om sina rättigheter samt få hjälp med att ta kontakt med exempelvis Socialtjänsten, BUP eller elevhälsan - och då få genomföra kontakten tillsammans med en kurator.

– På Bris sker allt stöd på barnets villkor och vi vill att alla barn ska känna till vår verksamhet och vilka rättigheter de har. Därför valde vi att ta fram en film om vår stödverksamhet med budskapet ”Du är viktig”. Vår förhoppning är att fler barn och unga ska våga ta kontakt med en kurator på Bris om de behöver stöd och hjälp, eller om de känner att deras rättigheter har blivit kränkta, säger Silvia Ernhagen, kommunikationschef på Bris.

Filmen ”Du är viktig” är framtagen tillsammans med Expertgrupp Barn – ett pilotprojekt där målet är att ge barn och unga ökat inflytande över Bris verksamhet. Projektet involverar två skolor i Umeå, Sävar skola och Sjöfruskolan. Deras uppgift har varit att ge feedback, bland annat på färgval, karaktärernas ansiktsuttryck och tydligheten i filmens budskap. Därefter presenterades barnens åsikter för Future Museum, som producerat filmen, som i sin tur arbetade om delar av filmen i enlighet med barnens önskemål.

Filmen går att se i alla Bris sociala mediekanaler samt på bris.se. 
Klicka här för att se filmen: https://youtu.be/hssbjghuiZQ

För mer information, kontakta: 
Jeanette Ramnitz, pressekreterare 
jeanette.ramnitz@bris.se 
070-779 95 06 

Barnens Rätt I Samhället (Bris) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå utsatta barn och ungdomar samt upprätta möjligheter för barn och ungdomar att föra en dialog med vuxna. FNs konvention om Barnets rättigheter är utgör grunden för Bris arbete. Bris verksamhet finansieras via gåvor, medlemsavgifter och företagssponsring.  Mer information om Bris finns på www.bris.se .

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

BRIS - Barnens Rätt i Samhället
BRIS - Barnens Rätt i Samhället
Arenavägen 61
121 77 Johanneshov

08-598 888 00https://www.bris.se

Barnens Rätt I Samhället (Bris) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå utsatta barn och ungdomar samt upprätta möjligheter för barn och ungdomar att föra en dialog med vuxna. FNs konvention om Barnets rättigheter är utgör grunden för Bris arbete. Bris verksamhet finansieras via gåvor, medlemsavgifter och företagssponsring. Mer information om Bris finns på www.bris.seBris telefonnummer för barn och unga: 116 111Bris Vuxentelefon – om barn: 077-150 50 50PG: 90 15 04-1

Följ BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från BRIS - Barnens Rätt i Samhället

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum