Jönköpings kommun

Filmfest i hela kommunen med film från hela världen

Dela

I höst visar Filmfestivalen i Jönköping film som sticker ut. Tillsammans med flera av de föreningsdrivna biograferna runt om i kommunen visas film 13–16 oktober.

Filmer kommer visas på Biograf Fokus Stadsbiblioteket, Folkets Bio Jönköping, Birkagården Folkets hus Österängen, Grenna Bio och på Öbion Visingsö. Det ökar tillgängligheten och gör det möjligt för fler att uppleva utvald film från hela världen men också hjälper filmälskare att hitta till nya visningsplatser, under de senaste åren har två nya föreningsdrivna biografer tillkommit i vår kommun.

– Det ska bli så roligt att vi kan föra samman biograflivet i Jönköpings kommun och göra festivalen större geografiskt, Emelie Aspenberg, Folkets Bio.

– Just nu är vi igång med att leta filmer. Vi finkammar utbudet av kommande titlar och söker filmer som sticker ut lite extra på något sätt, Malin Cramer, producent Jönköping Filmfestival, Jönköpings kommun. Hon fortsätter:

En annan nyhet för Jönköpings filmfestival är att publiken gemensamt utser vinnaren av publikens pris – vilket är en specialdesignad skulptur av festivalens maskot tillika Smålands landskapsdjur – uttern, designad av Bevan Taka på Glasets hus i Limmared.

– Vi har pratat mycket om att det saknas en tävling under festivalen och ett moment där publiken är delaktig. Publiken kommer att kunna rösta digitalt på filmerna säger, Helena Sandberg, producent Jönköping Filmfestival, Jönköpings kommun.

Nyckelord

Kontakter

Malin Cramer, producent Jönköping Filmfestival, kultur- och fritidsförvaltningen, Jönköpings kommun
Tfn 036-106694
malin.cramer@jonkoping.se

Helena Sandberg, producent Jönköping Filmfestival, kultur- och fritidsförvaltningen, Jönköpings kommun
Tfn 036-106602
helena.sandberg1@jonkoping.se

Bilder

Ladda ned bild
Nytt för i år är att publiken gemensamt utser vinnaren av publikens pris – vilket är en specialdesignad skulptur av festivalens maskot tillika Smålands landskapsdjur – uttern, designad av Bevan Taka på Glasets hus i Limmared.
Nytt för i år är att publiken gemensamt utser vinnaren av publikens pris – vilket är en specialdesignad skulptur av festivalens maskot tillika Smålands landskapsdjur – uttern, designad av Bevan Taka på Glasets hus i Limmared.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Presskonferens angående föroreningarna i kvarteret Obygden13.5.2022 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetet med att komma till rätta med föroreningarna i kvarteret Obygden går vidare in i ett viktigt skede. Sedan flera år tillbaka har Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen, i nära dialog med de boende i området, arbetat med projektet. Syftet är att hitta ett åtgärdsalternativ för de föroreningar som en gammal kemtvättsverksamhet lämnat efter sig i ett bostadsområde i centrala Jönköping. Media hälsas välkomna till en presskonferens där företrädare för Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen kommer att berätta mer vad som händer i projektet på kort och lång sikt. Tid: Måndag 16 maj klockan 12.30 Plats: Rådhuset, Galleriet (plan 2) i Jönköping Presslegitimation kan krävas. Presskonferensen kommer att sändas live på www.jonkoping.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum