Göteborg & Co ABGöteborg & Co AB

Filmfestivalen utlyser tävling – vinnaren får göra festivalens mest sedda film!

Dela

Med anledning av Göteborgs jubileumsfirande nästa år utlyser filmfestivalen tillsammans med 400-årsjubileet en tävling där vem som helst, från proffs till amatör, kan skicka in en filmidé och få tävla om att skapa den mest sedda och omdiskuterade filmen på Göteborg Film Festival: Vinjettfilmen.

Nästa år blir Göteborg ett av de tematiska fokusen under Göteborg Film Festival. Festivalen kommer att gräva i filmarkiven och ta pulsen på samtidsfilmen för att under kommande festival skriva Göteborgs filmhistoria. 

Med anledning av detta bjuder festivalen tillsammans med Göteborgs 400-årsjubileum in till en tävling där alla har chansen att bli årets vinjettfilmare. Det enda som krävs för att tävla är en filmidé på temat Göteborg. Festivalen står sedan för en budget på 50 000 kronor som ska finansiera produktionen till vinnande förslag. 

Alla är välkomna och man behöver inte vara etablerad filmare för att tävla. Är den vinnande idén inlämnad av en filmskapare utgår produktionsmedel att producera vinjettfilmen, men vinner en idé från en icke-filmare kommer festivalen att anlita ett produktionsbolag för att förverkliga idén utifrån vinnarens instruktioner. Bästa filmidé är vad som utgör tävlingen.

– Vi är stolta att tillsammans med Göteborg Film Festival äntligen få bjuda in till den här tävlingen; bästa idé till vinjettfilm 2023. Jubileet grundar sig på göteborgarnas delaktighet och idéer och vid ett flertal tillfällen under åren har vi arbetat med så kallade open calls, bland annat när Jubileumslåten togs fram under 2019 och när jubileumsdesign skapades 2020. Nu är det dags att hylla Göteborg i ännu ett uttryck, rörlig bild! Det ser vi väldigt mycket fram emot, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare för Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co. 

– Med festivalens fokus på Göteborg vill vi frossa i stadens filmiska miljöer och berättelser, men också utmana etablerade föreställningar om Göteborg. Därför känns det väldigt spännande att upplåta platsen som vinjettfilm till stadens invånare. Vinjettfilmen väcker alltid mycket känslor, och bilden av Göteborg är givetvis ett ämne som engagerar många. Jag ser fram emot att bli överraskad av vilka Göteborgsbilder som göteborgarna själva vill förmedla, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.


Tävlingen är ett samarbete mellan Göteborg Film Festival och Göteborgs 400-årsjubileum som projektleds av Göteborg & Co, en del av Göteborgs Stad.

Läs mer: https://goteborgfilmfestival.se/vinjett/

Nyckelord

Kontakter

Andreas Degerhammar, kommunikationschef, Göteborg Film Festival
andreas.degerhammar@goteborgfilmfestival.se
+46 707 613805

Therése Looström, kommunikationsstrateg, Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborg & Co
therese.loostrom@goteborg.com
+46 702 906460

Bilder

Länkar

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Bolagets uppdrag är att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum