Stockholms stad

Final av Stockholms Melodifestival 2016 - en musiktävling av och med personer med funktionsvariationer

Dela

En musiktävling av och med personer med funktionsvariationer.

Tio finalister har nu gått vidare från deltävlingarna i Farsta, Tensta och Hammarby Sjöstad.

Finalisterna

Måndagen den 21 november uppträder de tio finalisterna på scenen i Studion på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Finalisterna är; Magdalena Westin, Kristin Kamrén Lundström, Samira Mehidi, Danielle Degardh, Julia Hedenström, Set Huerta, Martin Blomberg, Johnny Nilsson, Daniel Gustafsson och Johan Ehnberg. Se personliga intervjuer längst ner i detta pressmeddelande.

* * * * * * * * * * * * * * *

Pressträff

Välkommen att träffa finalisterna under repetitionerna måndagen den 14 november klockan 14-17 på Studion, Kulturhuset Stadsteatern. Kontakta någon av projektledarna Anna eller Christer inför besöket – se kontaktuppgifter nedan.

* * * * * * * * * * * * * * *

Liveorkester, jury och prisutdelare

Finalisterna framför sina bidrag till Kulturskolan Stockholms liveorkester och en kör. Konferencier under kvällen är Anders Wieslander. En expertjury finns på plats för att utse vinnaren av Stockholms Melodifestival. Prisutdelare är Stadsbyggnads- och kulturborgarrådet Roger Mogert (S).

Vinnaren vidare till Funkismello

Vinnaren kommer sedan att representera Stockholm vid rikstäckande Funkismello 2017, som går av stapeln på Cirkus i Stockholm måndagen den 24 april 2017. Funkismello arrangeras av föreningen Funkisglädje.

 

Fakta

Datum och tid: 21 november, 18.00–20.45 (Dörrar öppnas 17.00)

Plats: Lokalen Studion i Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm
Färdtjänstadress: Beridarbansgatan 5

Biljetter: Köps via Tickster.com eller Kulturdirekts disk i Kulturhuset Stadsteatern.

Pris: 50 kr för barn 6–12 år, 100 kr för 12+ Fri entré för ledsagare och barn under 6 år

 

Kontakt och mer information

Projektledare Anna Josefsson
Amygdalus/Stockholms Melodifestival
0707-105612
anna.josefsson@stockholmsmelodifestival.se

Projektledare Christer Nygren
Kulturskolan Stockholm
08-508 318 38, 076-12 318 38
christer.nygren@stockholm.se

http://www.stockholmsmelodifestival.se

Stockholms Melodifestival arrangeras av Amygdalus och Kulturskolan Stockholm med stöd av kulturförvaltningen, Stockholms stad.

 

Möt några av finalisterna

Här följer en kort intervju med tre deltagare inför finalen.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Se bilder och intervjuer med deltagare i "Bifogade filer"

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Magdalena Westin, deltar med låten " I have a dream”

Jag går i gymnasiet 4:e året på KungSaga Gymnasium vid Telefonplan. Skolan har estetiskt inriktning med mycket musik och drama på schemat.
På fritiden håller jag på mycket med musik, spelar piano, sjunger i gospelkör och skriver även egen musik. Jag håller också på med friidrott samt rider på hästar.

För mig är musik jätteviktigt då det får mig att känna mig glad och lycklig. Musik är allt för mig, även för min familj. När jag föddes för tidigt låg jag på neonatalavdelningen på Karolinska sjukhuset. Under den tiden låg jag och lyssnade på klassisk musik i små hörlurar. Detta har nog påverkat mig jättemycket.

När jag står på scen känner jag en kick-känsla och det gör att jag nästan inte vill gå av scenen, man vill bara uppleva detta om och om igen.

Jag vill att alla skall bli glada, känna kärlek och lycka till livet när jag framför min låt.

Det kommer gå bra i finalen, nu har vi ju liveband och kör, det kommer att göra att man får extra feeling.

Journalister får gärna höra av sig om det är något annat man vill veta om mig och min låt. Jag blir gärna intervjuad i radio eller tv.

Kontakt

Om du har något mer du vill veta så kan du kontakta Magdalena via Fredrik Westin: fredrik.westin@insupport.se, mobil: 0708-513 751 alternativt Katharina Westin: katharina@thewestin.eu, mobil 0708-477 527

 

 

Johnny Nilsson, Skärholmen, tävlar med låten ”Mitt eget blue Hawaii”

Jag jobbar på Bring i Vårberg och sjunger hemma och spelar simulatorer.

Dansbandsmusiken ger mig energi och glädje i hela min kropp och själ. Att få stå på en scen ger mig en jättekick.

Jag vill att publiken ska tycka och känna att musiken och sången gör dom glada, eller på annat sätt berör. Jag hoppas givetvis att det går bra i finalen och så, men för mig alltså bara att känna segerns sötma inom räckhåll, det är alldeles enormt helt magiskt

Kontakt

Om du har något mer du vill veta av Johnny så kan du kontakta honom via e-post:johnny-nilsson@live.se eller mobil: 0761903078

Samira Mehdi, bor på Norrmalm och tävlar med låten ”Du är allt”

Jag jobbar på en daglig verksamhet vid Medborgarplatsen som heter Medis5.se med musik och sång. På fritiden lyssnar jag väldigt mycket på musik och sjunger hemma! Musiken stärker mitt liv och jag blir väldigt glad av att lyssna på musik. När jag har dåliga dagar muntrar jag upp mig genom att sjunga!

När jag står på scen blir jag glad, det känns pirrigt men samtidigt väldigt spännande och jätteroligt!

När jag sjunger min låt så vill jag att de ska känna att låten berör dem, att låten sätter sig på själen! Jag ska se till att vinna, jag ska visa att musiken betyder precis allt för mig!

Det är helt okej att journalister hör av sig till mig om det behövs och jag ställer gärna upp i radio och i TV.

Kontakt

Om du har något mer du vill veta av Samira så kan du kontakta henne via e-post: samira.mehidi@marteleur.se eller mobil 072-33 61 999.

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Hantverkargatan 3
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Årets Bragdpris till stockholmarna för insatserna i samband med terrorattacken 7 april27.10.2017 09:35Pressmeddelande

Priset för Årets Bragd gick till Alla stockholmare för de gemensamma insatserna i samband med terrorattacken den 7 april 2017. Det stod klart när Säkerhetsbranschens egen gala Security Awards gick av stapeln torsdag den 26 oktober. Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) var på plats för att ta emot priset tillsammans med oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

Stockholms läns musik- och kulturskolor blickar framåt24.10.2017 12:05Pressmeddelande

Kulturskolan är vår viktigaste verksamhet för barns och ungdomars möjlighet att själva skapa kultur. Därför möts nu drygt 700 medarbetare från Stockholms läns musik- och kulturskolor för att utbyta erfarenheter, blicka mot framtiden och diskutera möjligheter och utmaningar. Konferensen går i linje med regeringens satsningar på kulturskolan och öppnas av Sveriges kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Urval ur dagens program: Sverker Härd, direktör vid Myndigheten för kulturanalys, presenterar kulturen i siffror. Tobias Karlsson känd, från TV4:s ”Let’s Dance”, berättar om hur han som 8-åring började dansa och sedan under många år levde med både mobbing och en dansvärld fylld av beröm och ryggklapp. Torbjörn Neiman, utvecklingschef vid SLL:s kulturförvaltning, berättar om projektet ”Regionalt utvecklad kulturskola”, som drivs av Stockholms läns kommuner tillsammans med bland andra Stockholms läns landstings kulturförvaltning. Carina Hauge-Rouass, prefekt för Institutionen

Grattis till Årets lärare och Årets lärarteam inom vuxenutbildning!20.10.2017 16:55Pressmeddelande

Den 19 oktober utsågs vinnarna av priserna Årets lärare och Årets arbetsteam i Stockholm 2017 i kategorin vuxenutbildning. – Lärarna är skolans ryggrad och vi vill gärna ta den här chansen att tacka alla som jobbar med vuxenutbildningen i Stockholm för deras fenomenala arbete, säger Bengt Jönsson som är chef för Vuxenutbildning Stockholm. Prisets syfte är att lyfta fram lärare och lärarlag inom vuxenutbildningen som utmärker sig för särskilt goda insatser i undervisningssituationen. Prissumman är 10.000 kronor till den vinnande läraren och 50.000 till arbetsteamen. Prispengarna ska användas till kompetensutveckling. – Vinnarna är lärare som gör det lilla extra, som är goda pedagoger och ledare samtidigt som de involverar och väcker intresset hos sina elever. Vi fick fina nomineringar i år och vi har gratulerat alla som var nominerade genom att uppvakta dem på deras arbetsplatser med diplom och tårta, berättar Bengt Jönsson. Motiveringen för Årets lärare 2017, Li Zheng, från OLU Omsorgs

Besök vuxmässan på Kulturhuset Stadsteatern 19 och 20 oktober17.10.2017 15:08Pressmeddelande

Stockholms stads årliga vuxenutbildningsmässa är öppen för alla. Här kan stockholmarna ta del av alla stadens utbildningar som erbjuds genom komvux, yrkeshögskolan, sfi, och särvux. På plats kan besökarna få information om, råd kring och jämföra ett stort antal både teoretiska och yrkesinriktade vuxenutbildningar, inte minst inom bristyrken, där chansen att få jobb är mycket stor. Stort utbud av utbildningar i Stockholm Vuxenutbildningscentrum finns med på plats för att hjälpa besökarna hitta rätt i utbudet. Mässan vänder sig till den som vill studera och bli en av 45 000 personer som går en vuxenutbildning i år. Mässan äger rum varje höst sedan många år tillbaka. –Vuxenutbildningen är högaktuell, aldrig tidigare har vi haft så många som studerar hos oss. Arbetsmarknaden rör sig snabbt och stockholmarna har goda möjligheter att utbilda sig eller uppdatera sina kunskaper när det behövs så att arbetsgivare kan hitta den kompetens de behöver, säger Bengt Jönsson, chef för Vuxenutbildning

Joanna Rubin Dranger – 2018 års juryordförande för Stockholms stads kulturpriser12.10.2017 17:35Pressmeddelande

Stockholms stad delar varje år ut sju priser till kulturutövare eller möjliggörare som har stor betydelse för staden och dess kulturliv. Till ny ordförande för 2018 års jury för Stockholms stads kulturpriser föreslås Joanna Rubin Dranger som är illustratör, författare, serietecknare och professor vid Konstfack. Stockholms kulturnämnd har i uppdrag av kommunstyrelsen att lämna förslag till kandidater för Stockholms stads kulturpriser. Förslaget tas fram av en externt engagerad jury utifrån de nomineringar som stockholmarna skickar in. Vid kommande kulturnämnd den 17 oktober beslutas valet av juryns ordförande.  Kulturnämndens ordförande Roger Mogert är nöjd med förslaget.  – Stadens kulturpriser har en imponerande historia av att uppmärksamma och premiera människor som betytt mycket för staden och dess kulturliv. Joanna Rubin Dranger är en mycket bra ordförande att föra vidare prisets stolta historia, säger kulturborgarråd Roger Mogert.  Stockholms stads kulturpriser delas ut vid en pri

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum