Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Final för AC och Lundbäck – spelade ut europamästarna

Dela

Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck är klara för final i bordtennisens lagspel efter 2-0 i semifinalen mot Serbien. – Otroligt skönt! Den bästa dubbeln någonsin, sa Lundbäck som storspelade i dubbelmatchen.

Foto: Oscar Olsson/Sveriges Paralympiska Kommitté/Bildbyrån
Foto: Oscar Olsson/Sveriges Paralympiska Kommitté/Bildbyrån

Efter 3-1 i dubbelmatchen där Lundbäck verkligen stod emot allt spel hon fick emot sig och slog in boll efter boll för Sverige, gällde det för Anna-Carin Ahlquist att vinna singelmatchen för att säkra en plats i finalen.

– Otroligt skönt! Den bästa dubbeln någonsin mot Serbien, det är alltid tajt mot dem. Efter ett misslyckande i singeln är det väldigt skönt att få den revanschen, säger Ingela om finalplatsen.

Då visade AC vilken klass hon besitter och fullständigt spelade ut den regerande paralympiska mästarinnan från 2016 i klass 4, en klass över Anna-Carin som har större funktionsnedsättning än serbiskan, Borislava Peric Rankovic, med 11-4, 11-3 i de två inledande seten.

I tredje hade Sverige matchboll och chansen att stänga semifinalen, då vaknade serbiskan och inledde starkast, gick upp i ledning till 3-7 när AC tog sex raka bollar och vände till ledning 9-7 Sverige. Efter det kunde inget stoppa Ahlquists framfart och svenskan skrev vinstsiffrorna till 11-8.

”Denna är för er grabbar”

Direkt efter matchen skrek AC ”denna är för er grabbar” och syftade på Emil Andersson och Linus Karlsson som åkte ut i kvartsfinalen under gårdagen och som följde matchen på plats. Efteråt hyllar Lundbäck stödet från landslagskompisarna.

– Vi spelade den här för killarna, otroligt tråkigt att de inte vann igår, men i dag är de här och hejar vilket är otroligt starkt av dem.

Finalen spelas mot Kina på fredag klockan 04.30.
Kina besegrade Storbritannien i semifinalen med 2-0 i matcher.

För bilder: www.bildbyran.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Oscar Olsson/Sveriges Paralympiska Kommitté/Bildbyrån
Foto: Oscar Olsson/Sveriges Paralympiska Kommitté/Bildbyrån
Ladda ned bild

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 15 idrotter.

Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 500 föreningar.

Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten och Sveriges deltagande i Paralympics. 

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum