Svensk Innebandy

Finalerna i Svenska Cupen avgörs i Gävle

Dela

Efter det lyckade upplägget med SM-finalen i Gavlehovshallen i Gävle står det nu klart att samma arena blir värd för finalerna i nystartade Svenska Cupen 6 november.

Gavlehovshallen i Gävle. Foto: Per Wiklund
Gavlehovshallen i Gävle. Foto: Per Wiklund

Svenska Cupen gör en efterlängtad comeback i svensk innebandy i augusti, då de första utslagsmatcherna på distriktsnivå avgörs på dam- och herrsidan. Sedan väntar en höst med gruppspel och slutspel fram till finalerna – som det nu står klart ska avgöras i Gavlehovshallen lördag 6 november.

– Vi har arbetat med flera starka kandidater som visade intresse för att arrangera finalerna. Gavlehovshallen presenterade ett oerhört starkt upplägg som vi valde att gå vidare med. Efter SM-finalen där vet vi att det kommer att bli ett häftigt arrangemang. Då hoppas vi självklart dessutom att få välkomna publik till matcherna, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.

– Att Svensk Innebandy åter väljer Gävle och Gavlehovshallen som värd och den här gången för nyinstiftade Svenska cupens finaler är både glädjande och hedersamt. Det är också ett kvitto på Gävle som en attraktiv arrangemangs- och idrottsstad och jag hoppas att Gävleborna kommer kunna få chansen att uppleva finalerna på plats, säger Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande i Gävle kommun.

Läs mer om kvalificerade lag och tävlingsupplägget för Svenska Cupen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gavlehovshallen i Gävle. Foto: Per Wiklund
Gavlehovshallen i Gävle. Foto: Per Wiklund
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum