Serviceföretagen

Finalister klara till priset Årets Städföretag 2022

Dela

Tre finalister har utsetts för priset Årets Städföretag 2022: 50-femme, Kundpartner Syd och Städpulsen. En jury bestående av representanter från Almega Städföretagen, Fastighets och Kommunal har valt ut företagen som goda föredömen i branschen. Bra arbetsmiljö och goda fackliga relationer är några av kriterierna för priset.

Städare, foto: Helene Grynfarb
Städare, foto: Helene Grynfarb

– Som vanligt har det varit spännande att gå igenom nomineringarna till priset. Vi ser att fler företag är intresserade av att visa sitt goda arbete med fokus på medarbetarnas villkor, vilket är mycket glädjande, säger Lars Fischer, ombudsman, Kommunal.

Bland de 17 nominerade har tre slutgiltiga finalister valts av juryn. De tre finalisterna är 50-femme, Kundpartner Syd och Städpulsen. Vinnaren presenteras på Stora Städbranschdagen i Stockholm den 20 oktober, som Almega Städföretagen anordnar.

Priset Årets Städföretag är ett samarbete mellan fack och arbetsgivare. Bakom priset står Almega Städföretagen, Fastighets och Kommunal.

– Att vara ett Auktoriserat Serviceföretag är ett kriterium för att nomineras. Vår förhoppning är att priset ska leda till att fler företag vill auktorisera sig, eftersom det bevisar företagets genuina arbete med att skapa goda arbetsvillkor för medarbetarna, säger Lennart Mauritzon, förbundsordförande, Fastighets.

Förra året vann Småländska Städ priset Årets Städföretag 2021, där juryn satte ljus på företagets goda ledarskap och blomstrande företagande, med över 60 års erfarenhet från branschen. I år ska alltså priset tilldelas en av de tre finalisterna.

– Med priset vill vi lyfta fram goda exempel i branschen. När det blir större efterfrågan på städtjänster, är det desto viktigare att välja ett seriöst städföretag. Stämpeln Auktoriserat Serviceföretag innebär en trygghet för både kunder och medarbetare, säger Ari Kouvonen, näringspolitisk expert på Almega Städföretagen.

Om priset

Årets Städföretag måste vara ett Auktoriserat Serviceföretag. Det vill säga vara auktoriserat av parternas gemensamma auktorisationsnämnd. Juryn utser ett städföretag som på olika sätt utmärkt sig som ett föredöme i branschen.

Juryn gör en helhetsbedömning där följande kriterier har särskild betydelse:

• Arbetsmiljöarbetet
• Miljöarbetet
• Kvalitet och kompetensutveckling av personalen, exempelvis genom SRY:s yrkesbevis
• Välordnad och god ekonomi
• Goda fackliga relationer, god personalpolitik samt ordning och reda arbetsrättsligt

Tidigare vinnare är Småländska Städ (2021), dedikerades till alla Sveriges städare (2020), Sesab Service AB (2019) och COOR Norrlands Miljövård (2018). Vinnaren prisas på den årliga Stora Städbranschdagen.

För mer information, kontakta gärna:

Michelle Jacobsson, kommunikatör, Almega Städföretagen
Tel: 072-019 45 90
michelle.jacobsson@almega.se

Benjamin Ivansson, kommunikatör, Fastighets
Tel: 08 - 696 11 52
benjamin.Ivansson@fastighets.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Städare, foto: Helene Grynfarb
Städare, foto: Helene Grynfarb
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Almega Städföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för städföretag som arbetar mot företag och offentliga verksamheter. Vi arbetar för ett bättre företagsklimat och stärker arbetsgivare, så att välmående företag kan släppa fram fler jobb.

Almega Städföretagen har cirka 900 medlemsföretag som tillsammans sysselsätter uppemot 28 000 anställda och omsätter 17 miljarder årligen. Det gör att vi representerar majoriteten av den privata städ-branschen.

Följ Serviceföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Serviceföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum