SHL Svenska Hockeyligan AB

FINALISTERNA I KATEGORIN ÅRETS BACK I SHL AWARDS 2018

Dela

SHL 2017/2018 är färdigspelad och säsongen har bjudit på storartade prestationer på många håll. De främsta profilerna i ligan kommer att prisas i SHL Awards i C More och TV12 den 30 april. Här är juryns tre finalister till Årets forward.

Marcus Högström - Djurgården Hockey 

Djurgården har imponerat hela säsongen och varit ett topplag från första dagen. En anledning till det har varit det stabila spelet i egen zon och där har Marcus Högström varit den stora, naturliga ledaren. Högström har som enda spelare i ligan haft över 24 minuter i snitt i speltid per match. Han har stått för 23 poäng från sin backplats och alltid spelat i viktiga lägen för sitt Djurgården.

Joel Persson - Växjö Lakers 

Värvad från division 1 och direkt in i serieledarnas första backpar. Joel Persson har slagit ner som en blixt från SHL-himmelen och tagit för sig på ett imponerande sätt. Under sin debutsäsong i SHL har han fått stort förtroende, styrt i powerplay och bjudit på 34 poäng fördelat på 6 mål och 28 assist. Näst mest av samtliga backar.

 Lawrence Pilut - HV71

Seriens poängbästa back var HV71:s Lawrence Pilut. Med hela 38 poäng från sin backplats var Pilut det ständiga valet för HV71 när det vankades powerplay och när matcherna var inne i sina avgörande lägen. 

Pilut har spelat tufft, rejält och med en oerhörd skicklighet och har från sin backplats vunnit den interna poängligan och haft näst bäst i laget i plus/minus-statistiken.

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2018/2019 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Mora IK, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL-klubbarna ställer sig bakom serieutredningen7.2.2019 09:01:00 CETPressmeddelande

Det är en styrka om svensk hockey, utifrån våra respektive intressen, kan samlas och enas kring en seriemodell. Till detta är SHL beredda att bidra. Det skriver SHL och de 14 klubbarna i sitt remissvar till Svenska Ishockeyförbundet och meddelar att klubbarna ställer sig bakom utredarens förslag av seriemodell för upp och nedflyttning mellan SHL och HA från säsongen 2020/21. SHL och klubbarna skriver också att arenakravet, vad gäller åskådarantalet, är ”av mindre vikt”.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum