SHL Svenska Hockeyligan AB

FINALISTERNA I KATEGORIN ÅRETS FORWARD I SHL AWARDS 2018

Dela

SHL 2017/2018 är färdigspelad och säsongen har bjudit på storartade prestationer på många håll. De främsta profilerna i ligan kommer att prisas i SHL Awards i C More och TV12 den 30 april. Här är juryns tre finalister till Årets forward.

Ryan Lasch - Frölunda Indians

Efter en säsong i Bern återvände forwarden Ryan Lasch till Frölunda och han har gjort succé. 55 poäng under säsongen betydde en andraplats i poängligan och Frölundas bästa poängplockare den här säsongen.

Lasch har varit en stor faktor i Frölundas sylvassa powerplay, han har stått för 40 assist under säsongen och visat styrka i de avgörande lägena med fyra matchavgörande mål.

Joakim Lindström - Skellefteå AIK

Fjolårets vinnare av årets forward Joakim Lindström är åter nominerad. Skellefteås superstjärna har fortsatt att leverera och har varit en ledande spelare även i år. Tillsammans med lagkamraterna Oscar Möller och Pär Lindholm har Lindström bildat en fruktad formation i Västerbotten.

Lindström har också under året fått spela OS med Tre Kronor och stod för 50 poäng under säsongen.

Elias Pettersson - Växjö Lakers

Det var inte många som pratade om Växjös nyförvärv Elias Pettersson inför säsongen, men nu är han namnet på allas läppar. Junioren har slagit igenom med dunder och brak i SHL och slog alla tiders poängrekord av en rookie med 56 gjorda poäng. Det räckte också till seger av hela poängligan och det är ingen överdrift att påstå att Pettersson har varit en av de stora faktorerna i Växjös överlägsna serieseger.

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2018/2019 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Mora IK, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL-klubbarna ställer sig bakom serieutredningen7.2.2019 09:01:00 CETPressmeddelande

Det är en styrka om svensk hockey, utifrån våra respektive intressen, kan samlas och enas kring en seriemodell. Till detta är SHL beredda att bidra. Det skriver SHL och de 14 klubbarna i sitt remissvar till Svenska Ishockeyförbundet och meddelar att klubbarna ställer sig bakom utredarens förslag av seriemodell för upp och nedflyttning mellan SHL och HA från säsongen 2020/21. SHL och klubbarna skriver också att arenakravet, vad gäller åskådarantalet, är ”av mindre vikt”.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum