SHL Svenska Hockeyligan AB

FINALISTERNA I KATEGORIN ÅRETS ROOKIE I SHL AWARDS 2018

Dela

SHL 2017/2018 är färdigspelad och säsongen har bjudit på storartade prestationer på många håll. De främsta profilerna i ligan kommer att prisas i SHL Awards i C More och TV12 den 30 april. Här är juryns tre finalister till Årets Rookie.

Rasmus Dahlin, Frölunda Indians

Förra säsongen spelade Lidköpingsfostrade Rasmus Dahlin 26 matcher i SHL med Frölunda, och svarade för ett mål och två assist. Denna säsong har den offensiva backen svarat för 20 poäng på 41 matcher - sju mål och tretton assist.

Dahlins fina säsong gav honom dessutom chansen att få respresentera Sverige och Tre Kronor i både OS och Euro Hockey Tour. 17-åringen var dessutom en given pjäs i JVM och Juniorkronorna i Buffalo. Stortalangen står inför en spännande NHL-draft i juni, där den unge backen förutspås gå högt.

Elias Pettersson, Växjö Lakers

Elias Pettersson kom till Växjö inför denna säsong efter att förra säsongen respresenterat Timrå i HockeyAllsvenskan. 19-åringen draftades som femma av Vancouver Canucks i NHL-draften i juni 2017. 

Petterssons första SHL-säsong var en poängrik sådan, där han noterades för tre assist i sina tre första SHL-matcher. Efter 52 spelade omgångar stod det klart att 19-åringen vann SHL:s poängliga med 56 poäng, och hamnade tvåa i skytteligan med sina 24 fullträffar.  

I seriens näst sista match den 8 mars blev Elias Pettersson historisk, när han med sina fyra poäng mot Malmö slog Kenta Nilssons rekord som främste junior i SHL. Forwarden representerade även han Juniorkronorna i Buffalo.

Joel Persson, Växjö Lakers

Joel Persson tog ett stort kliv inför säsongen efter att ha representerat Kristianstads IK i Division 1 säsongen innan. 24-åringen presenterade sig direkt för Växjöfansen i Vida Arena genom att göra karriärens första SHL-mål i premiären mot Brynäs. 

Persson har under säsongen varit en viktig kugge i Växjös powerplay, han svarade för 34 poäng och 24 av dem kom i numerärt överläge. Backen snittade näst mest istid i powerplay hos smålänningarna och var den som svarade för flest assist i den spelformen - 20 assist.

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2018/2019 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Mora IK, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

Jörgen Lindgren lämnar som VD i SHL. Michael Marchal blir tillförordnad VD och SHL:s sportchef Johan Hemlin blir vice VD15.10.2018 13:03Pressmeddelande

Jörgen Lindgren lämnar idag anställningen som VD i Svenska Hockeyligan (SHL). Styrelsen har beslutat utse Michael Marchal som tillförordnad verkställande direktör. Samtidigt utses SHL:s sportchef Johan Hemlin som vice VD i SHL. Styrelsen inleder rekryteringsarbetet för en permanent VD vilket skall slutföras under vintern/våren 2019.

SHL och HockeyAllsvenskan bygger om sina domarorganisationer8.10.2018 13:07Pressmeddelande

SHL och Ulf Rönnmark har gemensamt kommit överens om att gå skilda vägar. SHL vill tacka Ulf för det arbete han gjort under många år i SHL som domare, marknadschef, domare och domarchef. Domarna kommer framöver att ingå i den sportsliga organisationen där Johan Hemlin, sportchef SHL, är ansvarig. För att stärka upp stöd och utveckling för domare och linjemän kommer fler funktioner tillsättas och rollen domarchef tas därmed bort. Som ny utvecklings- och huvuddomaransvarig anställs Tomas Thorsbrink. Tomas arbetar i dag som domarchef i Hockeyallsvenskan, där han gjort ett väldigt bra arbete. Att Tomas tar sig an SHL domarna är en naturlig utveckling och början på en tätare samverkan mellan SHL och Hockeyallsvenskan kring elitdomarverksamheten. - Vi väljer att bredda organisationen för att vara än mer närvarande och ute hos domarna för att coacha och utveckla deras enormt viktiga roll. Att göra det i samverkan med HockeyAllsvenskan gör också att synergierna blir mycket bättre i utvecklinge

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum