SHL Svenska Hockeyligan AB

FINALISTERNA I KATEGORIN ÅRETS TRÄNARE I SHL AWARDS 2018

Dela

Med SHL 2017/2018 avslutad är det dags att lyfta fram några av de många individuella prestationer som visats upp. De främsta profilerna i ligan kommer att prisas i SHL Awards i C More TV12 den 30 april. Här är juryns tre finalister till Årets tränare.

Sam Hallam - Växjö Lakers

38-åringen från Stockholm fortsätter att skriva historia i Växjö. För andra säsongen i följd ledde Sam Hallam klubben till serieseger, denna gång med en närmast makalös marginal på 21 poäng. Växjö satte tonen redan under hösten och radade tidigt upp vinster.

Totalt 40 segrar på 52 spelade matcher är siffror som inger respekt och det var inte bara den kategorin som Växjö toppade. Som bästa hemmalag, bästa bortalag och med minst antal insläppta mål stod det när flera matcher återstod att spela redan klart att Smålandslaget tagit hem förstaplatsen. En mäktig bedrift som ger Sam Hallams trupp slagläge inför vårens SM-slutspel.

Robert Ohlsson - Djurgården Hockey

In till den här säsongen gick fjolårstian Djurgården utan några större förväntningar utifrån - men som laget imponerat. Den klassiska Stockholmsklubben har blivit en svårstoppad maskin och hemma på Hovet gungar betongen i match efter match.

 På tränarbänken har precis, som förra säsongen, Robert Ohlsson stått med sina vakande ögon. Under Ohlssons vingar har ett energirikt Djurgården tagit upp kampen i den absoluta tabelltoppen. Spelartruppen utstrålar en charmig kombination av rutin och ungdomlig hunger - en kombination som nått hela vägen till en andraplats i SHL.

Johan Pennerborn - Färjestad BK

 Från en tung tid med tidiga slutspelsuttåg har Färjestad nu rest sig. I sin första säsong som huvudtränare för laget ger Johan Pennerborn publiken i Värmland hopp om en ny storhetsera. Fjärdeplatsen i SHL 2017/2018 är Färjestads främsta placering på fem år, dessutom övertygar sättet som laget nått dit.

Med ett fartfyllt spel har man varit en attraktion i ligan och de 174 gjorda målen var det ingen konkurrent som lyckades matcha. Pennerborns profilstarka spelartrupp har blivit en kraft att på allvar räkna med i SHL. De historiskt tyngda korridorerna hos Färjestad vädrar nu morgonluft efter tränarens intåg.

Nyckelord

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2018/2019 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Mora IK, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL-klubbarna ställer sig bakom serieutredningen7.2.2019 09:01:00 CETPressmeddelande

Det är en styrka om svensk hockey, utifrån våra respektive intressen, kan samlas och enas kring en seriemodell. Till detta är SHL beredda att bidra. Det skriver SHL och de 14 klubbarna i sitt remissvar till Svenska Ishockeyförbundet och meddelar att klubbarna ställer sig bakom utredarens förslag av seriemodell för upp och nedflyttning mellan SHL och HA från säsongen 2020/21. SHL och klubbarna skriver också att arenakravet, vad gäller åskådarantalet, är ”av mindre vikt”.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum