Finalisterna klara för skola och förskola i tävlingen Arla Guldko 2021
"Alla finalister i Bästa Matglädjeförskola och Bästa Matglädjeskola gör ett imponerande arbete. De lagar fantastisk mat, minimerar matsvinnet, sprider kunskap och inspirerar sina matgäster med stor värme och omtanke. De är experter på att skapa matglädje i förskolor och skolor" säger Maja Nordström, projektledare för Arla Guldko.
Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2021 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Årets Frukostlyft. Finalisterna i Årets Frukostlyft presenteras här.
I Arla Guldkodelas även utmärkelsen Årets Guldstjärna uttill den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket.De tre toppkandidaterna till Årets Guldstjärna presenteras efter sommaren.
Finalisterna i Arla Guldko 2021, Bästa Matglädjeförskola och Bästa Matglädjeskola:
Bästa Matglädjeförskola
Förskolan Pärlan, Vårby
Ljunggårdens naturförskola, Ängelholm
Skogsgläntans förskola, Helsingborg
Bästa Matglädjeskola
Carl Engströmskolan, Eslöv
Lillhagaskolan, Nykvarn
Stenkulans skola, Lerum
Om stjärnkockarna
Marie Skogström, driver Mat & Vin i Malmö, coach för svenska kocklandslaget. Marie deltar i juryn för Bästa Matglädjeförskola
Paul Svensson, driver den prisbelönta restaurangen på Fotografiska i Stockholm. Paul deltar i juryn för Bästa Matglädjeskola.
Martin Moses, Årets Kock 2019, och köksmästare på SK Mat & Människor i Göteborg. Martin deltar i juryn för Årets Frukostlyft.
Om Arla Guldko
Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga och gamla. Arla Guldko startade år 2000 som ett initiativ för att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden och inspirera andra genom att lyfta fram goda exempel. Med tävlingen vill Arla driva på utvecklingen och sprida vardagshjältarnas arbetssätt med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.
Vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium. Fyra särskilt tillsatta jurygrupper, var och en toppad med en av Sveriges bästa stjärnkockar, arbetar under flera veckor med att utse finalister och slutligen vinnarna i samtliga kategorier. Läs mer här: Arla Guldko
För mer information:
Maja Nordström, projektledare Arla Guldko, Arla Foodservice
tel: 070-287 21 11
Kontaktuppgifter till finalisterna:
Bästa Matglädjeförskola
Förskolan Pärlan, Vårby, Johan Engman, kock, tel 08-740 02 75, parlans.koket@norlandia.com
Ljunggårdens naturförskola, Ängelholm, Frida Angvar, kock, tel 073-3144947, frida.angvar@engelholm.se
Skogsgläntans förskola, Helsingborg, Marie Hertzman, kock, tel 073-2043465,marie.hertzman@helsingborg.se
Bästa Matglädjeskola
Carl Engströmskolan, Eslöv, Mattias Buttler, förstekock, tel 041362246,mattias.buttler@eslov.se
Lillhagaskolan, Nykvarn, Louice Karlsson, köksmästare, tel 08-55501341, louice.karlsson@nykvarn.se
Stenkulans skola, Lerum, Ida Lindgren, köksmästare, tel 0730-785278,ida.lindgren@lerum.se
Nyckelord
Bilder
Om
Arla – böndernas eget mejeri
Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 000 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Sverige är hem åt klassiska varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO® och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med försäljning i 146 länder. Arlas elva mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.
Följ Arla
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Arla
Oförändrat mjölkpris för Arlabönderna27.3.2024 13:00:36 CET | Pressmeddelande
Priset som bönderna får betalt för sin mjölk inom Arla är oförändrat i april, både för konventionell och ekologisk mjölk. Svenska Arlabönder får dock drygt tre öre extra på grund av en valutaeffekt.
Arla, Generation Pep och Rädda Barnen i nytt skolfrukostsamarbete26.3.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Arla, Generation Pep och Rädda Barnen inleder ett nytt samarbete om skolfrukost. Som en del i satsningen lanseras i dag ett digitalt verktyg för att hjälpa fler skolor att komma igång med frukostservering.
Nya pappersbägare sparar 32 ton plast om året21.3.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Arlas gräddfil, crème fraiche och ekologiska turkiska yoghurt får nya femdecilitersförpackningar gjorda av papper. Det innebär att mängden plast minskar med drygt 32 ton per år – vilket motsvarar vikten av ungefär 19 personbilar.*
Arla investerar 210 miljoner euro för att säkra positionen som en viktig global mozzarellaproducent19.3.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande
Arla investerar i toppmodern teknik i Storbritannien för att möta kundefterfrågan, säkra konkurrenskraften och leverera tillväxt inom mozzarellakategorin.
Fira in våren med kossor och kanelbullar15.3.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Våren närmar sig och det betyder att det börjar bli dags för kosläpp. Från klockan 12.00 i dag kan du anmäla dig på 34 Arlagårdar, från Jämtland i norr till Skåne i söder. Säkra din plats i tid – förra året blev en gård fullbokad på mindre än 30 minuter.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum