Stockholms stad

Finalisterna utsedda i Årets Stockholmsbyggnad 2020

Dela

Juryn har utsett de tio finalisterna. Nu börjar omröstningen där alla får vara med och utse Årets Stockholmsbyggnad 2020.

Stockholms stads tävling Årets Stockholmsbyggnad anordnas i år för elfte gången. Tio finalister har gallrats fram av en jury som utgått från byggnadernas arkitektur, hållbarhet, innovation och betydelse för Stockholm.

Nu börjar omröstningen – där alla får delta. Röstningen pågår till och med den 24 maj. Vinnaren presenteras den 17 juni.

De tio finalisterna

  1. Balneum, Gröndal
  2. Baltic Sea Science Center, Djurgården
  3. Bobergsskolan, Norra Djurgården
  4. Brädstapeln, Kungsholmen
  5. Folke Bernadottes bro, Djurgården
  6. Gasverket, hus 20, Norra Djurgården
  7. Snabba hus Råcksta, Bromma
  8. Stockholmshems plusenergihus, Norra Djurgården
  9. Tegnérs torn, Vasastaden
  10. Trikåfabriken, Hammarby sjöstad

Mer information om tävlingen och finalisterna.

Kontakter

StadsbyggnadskontoretHenrik Brånstad, pressansvarig

Stadsbyggnadskontoret planlägger bostads- och byggprojekt i Stockholm och ansvarar för översiktlig planering och detaljplanering, arbetar med strategisk planering för vatten, buller och klimatfrågor, beviljar bygglov, producerar kartor och hanterar fastighetsbildningsfrågor samt ger bidrag för bostadsanpassning till personer med funktionsnedsättning.

08-508 27 441, 076-122 74 41henrik.branstad@stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Våld går att stoppa och förebygga - antivåldsveckan i Rinkeby-Kista 28 september-4 oktober22.9.2020 07:51:15 CESTPressmeddelande

Att förebygga våld är en fråga för oss alla. För tredje året i rad bjuder Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning in till en antivåldsvecka för att inspirera och öka kunskapen om det förebyggande arbete som pågår året runt. Det blir samtal, workshops och föreläsningar för barn, unga och föräldrar. 400 medarbetare utbildas också i våldsförebyggande metoder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum