Stockholms stad

Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr och socialminister Lena Hallengren deltar vid restaurangtillsyn i Stockholm

Dela

Tisdag kväll den 20 oktober deltar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr och socialminister Lena Hallengren vid en restaurangtillsyn gällande trängsel. Tillsynen genomförs av inspektörer på miljöförvaltningen i Stockholms stad.

Media är välkomna att delta vid besöket, observera att det finns ett begränsat antal platser. Obligatorisk föranmälan till Edward Tovi, finansborgarrådets pressekreterare, senast tisdag den 20 oktober klockan 10.00. Presslegitimation krävs.

Presskontakt

Edward Tovi, pressekreterare hos finansborgarrådet Anna König Jerlmyr
E-post: edward.tovi@stockholm.se
Mobil: 076-122 92 02

Sofia Brändström, pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Mobil: 073-065 16 12

Information

Från och med den 1 juli 2020 har kommunen hela ansvaret för att restauranger följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande trängsel på serveringsställen. I Stockholms stad är det miljöförvaltningen som ansvarar för tillsynen.

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Nu ska Hornstull bli ännu tryggare och mer attraktivt17.6.2021 11:13:45 CEST | Pressmeddelande

Hornstulls torgyta och Hornsbruksgatan mellan Borgargatan och Långholmsgatan ska snart få en ansiktslyftning. Det är en del i Stockholms stads långsiktiga arbete med att öka tryggheten och attraktiviteten i det offentliga rummet. Hornstull är en välbesökt plats där många rör sig. I samarbete med fastighetsägarna i området utvecklas Hornstull nu för ökad trygghet och tillgänglighet samt för förbättrad trafiksäkerhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum