PR Direkt

Finanso.se - Antalet nystartade Fintech-företag har nästan fördubblats det senaste året med 21 700 företag världen över

Dela
De senaste åren har det skett en snabb tillväxt av hela fintech-industrin som drivits på tack vare den ökande användningen av mobilapplikationer för digitala betalningar samt det växande intresset för finansiella tekniska teknologilösningar. Enligt uppgifter från Finanso.se har antalet Fintech-företag i stort sett fördubblats.

Den starka stigande trenden på den globala Fintech-marknaden följs av ökningen i antalet Fintech-startups över hela världen. Enligt data som samlats in av Finanso.se, fördubblades antalet Fintech-startups nästan under det senaste året och nådde över 21,700 företag över hela världen.

Uppgifter från Statista avslöjar att det under 2018 fanns över 12,100 Fintech-startups i världen. Nordamerika representerade den ledande regionen globalt under samma år med drygt 5,700 startups. Europa, Mellanöstern och Afrika hade tillsammans drygt 3,600 Fintech startups. Mer än 2,800 fintech-startups kom från Asien och Stillahavsområdet samma år.

I slutet av 2019 steg antalet Fintech-startups globalt till över 12,200, och återigen var den största andelen företag från Nordamerika. Under de kommande tolv månaderna har dock fintech-marknaden bevittnat en enorm tillväxt i antalet nystartade företag och växer med nästan 80 procent.

Samtidigt visar statistiken att regioner som Europa, Mellanöstern och Afrika har bevittnat den mest betydande tillväxten i antalet nystartade företag och ökade med mer än 105 procent och med nästan 7,400 företag hittills i år. Asien och Stillahavsområdet följer med nästan 4,800 nystartade företag under 2020.

Den uppåtgående trenden vi ser i Europa drivs av den gynnsamma och stabila regleringsmiljö som skapas av det europeiska betalningsdirektivet PSD2, vilket kräver att bankerna är mer öppna med leverantörer av betaltjänster. En annan anledning till tillväxten är att de europeiska länderna har sett en stor mängd riskkapitalinvesteringar i fintech-företag under de senaste åren.

Om Finanso.se

Finanso.se drivs av Finixio Ltd och lanserade sin tjänst på den svenska marknaden under 2020. Finanso.se hjälper människor att investera pengar samt förbättra sin privatekonomi. På sajten finns allt ifrån guider, jämförelsetjänster till ett flertal läsvärda artiklar.

Kontakter

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum