Djurens Rätt

Finland uppmanas att sluta föda upp överviktiga rävar för päls

Dela

Nyligen avslöjades den selektiva uppfödningen av kraftigt överviktiga rävar på finska pälsfarmer. Alarmerande bilder visade arktiska rävar, så stora att de knappt kan röra sig, och chockade både medborgare och djurrättsorganisationer över hela världen. Bilderna skapade rubriker i flera Europeiska länder.

Foto: Oikeutta eläimille
Foto: Oikeutta eläimille

Medlemsorganisationerna i den internationella djurskyddskoalitionen Fur Free Alliance uppmanar nu Finland att vidta kraftiga åtgärder för att få ett slut på den grymma aveln av deöverviktiga arktiska rävarna.Veikka Lahtinen, kampanjkoordinator för den finska djurrättsorganisationen Animalia, säger: "Industrin har varit medveten om problemet ett tag. En studie publicerad 2014 visade att under hösten hade så många som 86 procent av djuren böjda fötter och chockerande 20 procent led av sjuklig fetma.

De arktiska rävarna som föds upp enkom för sin päls väger ibland 5 gånger sin naturliga vikt. Som ett resultat av övervikten lider rävarna av svåra välfärdsproblem som lös hud, hudveck och böjda fötter.

Djurens Rätt, tillsammans med övriga medlemmar i Fur Free Alliance uppmuntrar företag i Finland och i övriga världen att helt och hållet lägga pälsprodukterna på hyllan och bli pälsfria.

– Det går inte att föda upp djur i bur på ett etiskt ansvarsfullt sätt, det är i grunden fel att utnyttja djur för sin päls. Så många moderna företag har redan tagit steget till att bli helt pälsfria och det är djurfria material som är framtiden, säger Francesca Vilches, ansvarig för konsumentfrågor på Djurens Rätt.

Kontakter

Bilder

Foto: Oikeutta eläimille
Foto: Oikeutta eläimille
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med mer än 40 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för ett en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum