Svensk Innebandy

Finnkampen i Luleå ställs in

Dela

Finnkampen för herrlandslaget och U19-herrlandslaget var planerad till 6-7 februari i Luleå. Nu har beslutet tagits, tillsammans med Finska Innebandyförbundet, att ställa in arrangemanget på grund av det rådande smittläget. – Vi hoppas att vårt långvariga landslagsutbyte så snart som möjligt ska kunna återupptas, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.

Emil Johansson i herrlandslaget. Foto: Per Wiklund
Emil Johansson i herrlandslaget. Foto: Per Wiklund

Beslutet att ställa in Finnkampen innebär att herrlandslaget inte kommer att spela några matcher den här säsongen. För U19-herrlandslaget väntar dock VM i Tjeckien i månadsskiftet april-maj.

– Vi uppskattar förståelsen från Finlands sida att vi blev tvungna att ställa in arrangemanget i Luleå, och hoppas att vårt långvariga landslagsutbyte så snart som möjligt ska kunna återupptas, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson och fortsätter:

– Ett stort tack till värdstaden och den lokala arrangören för förståelsen kring den uppkomna situationen. Vi längtar redan efter att komma till Luleå och Norrbotten och siktar nu med full kraft på att genomföra Finnkampen för damlandslaget och U19-damlandslaget i februari 2022 där.

För herrlandslaget och U19-herrlandslaget är fortsatt ambitionen att samlas den aktuella veckan i februari för att fortsätta sina förberedelser inför U19-VM och den framflyttade VM-turneringen i Finland i december.

Kontakter

Bilder

Emil Johansson i herrlandslaget. Foto: Per Wiklund
Emil Johansson i herrlandslaget. Foto: Per Wiklund
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum