Kungliga Operan

Fira nationaldagen i Hagaparken med Kungliga Operan

Dela
Tisdagen den 6 juni med start kl. 11.00 firas nationaldagen i Hagaparken. Firandet är ett samarbete mellan Kungliga Operan, Kungliga Hovstaterna och Solna stad.
Nationaldagsfirande i Hagaparken. Foto: Kungliga Operan
Nationaldagsfirande i Hagaparken. Foto: Kungliga Operan

 Kungliga Operan bjuder traditionsenligt in till årets firande av nationaldagen, tillsammans med Kungliga Hovstaterna och Solna stad, tisdagen den 6 juni. 

På den stora utomhusscenen på Pelousen i hjärtat av Hagaparken bjuder solister, dansare och musiker ur Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans kör och Kungliga Baletten på höjdpunkter ur sin balett- och operarepertoar. Det blir ett varierat program med såväl klassiker som Mozart, Verdi och Taube som publikfavoriter: Solna kulturskolas barnkör som tillsammans med Kungliga Hovkapellet framför Bellmans Fjäriln vingad och ett spralligt Astrid Lindgren-medley. Försommarkonserten avslutas med nationalsången tillsammans med publiken. 

– Det finns ingen finare plats att fira nationaldagen på än Hagaparken. Välkomna till vår fina stad och njut av en fullspäckad dag, både för de stora och de små. Det säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad. 

Upplevelser och aktiviteter för barn och unga 

Försommarkonserten startar klockan 14.00, men redan klockan 11.00 öppnar familjeområdet vid Koppartälten med upplevelser och aktiviteter för alla åldrar, kostnadsfritt. Du kommer bland annat kunna testa tåskor, skapa blommor och fjärilar i papper, samt prova kostymer från Operans och Solna kulturskolas kostymförråd. Visningar och vandringar för hela familjen anordnas med tema Gustav III och den engelska parken. 

Hålltider:

Klockan 11.00 – 16.00 Familjeaktiviteter vid Koppartälten i Hagaparken

Klockan 12.00 – 16.00 Guidade visningar i Gustav III:s paviljong varje hel timme

Klockan 13.30 Solna stads kulturstipendier delas ut. Solistuppträdande av årets Krausstipendiat

Klockan 14.00 Försommarkonsert med balett


Om evenemanget Operan i Haga 

Nationaldagsfirandet i Hagaparken är ett samarbete mellan Kungliga Operan, Kungliga Hovstaterna och Solna stad. Servering av mat och dryck sker på flera platser i parken. Ta gärna med dig egen picknick! Mer information hittar du på Operans webbplats 

Nyckelord

Kontakter

Solna stads pressjour 08-746 12 00
http://www.solna.se

Bilder

Nationaldagsfirande i Hagaparken. Foto: Kungliga Operan
Nationaldagsfirande i Hagaparken. Foto: Kungliga Operan
Ladda ned bild

Om

Kungliga Operan
Kungliga Operan
Box 16094
103 22 Stockholm

08-791 43 00https://www.operan.se/

Kungliga Operan är sedan 1773 Sveriges nationalscen för opera och balett.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Skolbarn i Flemingsberg lär känna opera och balett i ny flerårig satsning1.6.2023 10:25:31 CEST | Pressmeddelande

Från i höst erbjuder Kungliga Operan, i samarbete med Huddinge kommun, alla barn på lågstadiet i fyra Flemingsbergs-skolor att lära sig mer om opera, balett och klassisk musik och dessutom själva få prova på konstformerna. Projektet, som finansieras gemensamt av kommunen och fastighetsägaren och stadsutvecklaren Fabege, är planerat att hålla på i tre års tid. Under våren gjordes ett test där barnen fick uppleva blåsmusik och pröva att sjunga opera. Försöket blev så uppskattad att projektet nu får en fortsättning och även utökas till fler skolor.

Tidlös tåspets och tragik i vårens stora balettpremiär23.5.2023 08:44:21 CEST | Pressmeddelande

Plats på scen för Kungliga Baletten i sir Kenneth MacMillans klassiska koreografi av den tragiska men ändlöst vackra kärlekshistorien Manon, skapad 1974 och stilbildande för nutida dramatiskt berättande balett. Vid några av föreställningarna gästspelar den internationellt hyllade stjärnsolisten Friedemann Vogel, i rollen som Des Grieux. Premiär på Kungliga Operans stora scen den 26 maj kl 19.00.

Kungliga Operan säljer tusentals skräddarsydda plagg, exklusiva tyger och unik rekvisita i största förrådsrensningen hittills22.5.2023 13:31:49 CEST | Pressmeddelande

Den 8 - 12 juni är det dags för Kungliga Operans stora försäljning av scenkostymer, rekvisita och tyger från förrådet i Gäddviken i Nacka. Under fem dagar ska förråden rensas och det finns chans att fynda unika klädesplagg sydda i Operans egen kostymateljé, många märkta med namn på dem som burit plaggen. Även exklusiva tyger säljs samt rekvisita från en mängd olika uppsättningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum