Järfälla Kommun

Fira nationaldagen tillsammans med kronprinsessparet

Dela

Välkommen att fira nationaldagen vid Görvälns slott tisdagen den 6 juni. Njut av en heldag i det gröna med storslagen underhållning, god mat och kungligt besök.

Foto: Järfälla kommun
Foto: Järfälla kommun

Musik med Ale Möller Trio

Passa på att uppleva körsång, hantverkare, häst och vagn, folkmusik, diktuppläsning, dragspel, spelmän, dansuppträdanden, kulturvandringar och mycket mer. Ale Möller Trio kommer dessutom förbi och spelar sin upplyftande folkmusik på scenen. Vi passar även på att välkomna våra nya Järfällabor med en medborgarceremoni.

Tal av Kronprinsessan

Under dagen talar H.K.H. Kronprinsessan Victoria samt kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad och kommunfullmäktiges ordförande Anette Lindered. H.K.H. Kronprinsessan Victoria och H.K.H. Prins Daniel närvarar vid nationaldagsfirandet vid Görvälns slott.

Buss till och från Görväln

Det finns ett begränsat utbud av parkeringsplatser vid Görväln. Vi rekommenderar att du tar dig dit på andra sätt, exempelvis med cykel eller buss. Det kommer att gå gratisbussar från och till Jakobsbergs bussterminal under hela dagen. 

Se full information kring dagsprogram, busslinjer och allt annat av nytta på www.jarfalla.se/6juni

Nationaldagen arrangeras av Järfälla kommun och Järfälla Hembygdsförening.

Kontakt


Gunnel Akander, samordnare för nationaldagen
gunnel.akander@jarfalla.se
08 – 580 291 56

Nyckelord

Bilder

Foto: Järfälla kommun
Foto: Järfälla kommun
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Starkt ekonomiskt resultat när Järfälla stänger 20171.2.2018 13:33Pressmeddelande

Järfällas bokslut för 2017 visar på en fortsatt stabil ekonomi och god ekonomisk hushållning i den tillväxt som kommunen befinner sig i. Årets resultat blev ett överskott om 72 miljoner och innehåller engångsposter från markförsäljning och kostnader för utbyggnad av tunnelbanan till Barkarby. Ordning och reda i ekonomin möjliggör bland annat amortering på låneskulden och finansiering av till exempel nya för- och grundskolor, äldreboenden och infrastruktur.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum