Järfälla Kommun

Fira nationaldagen tillsammans med kronprinsessparet

Dela

Välkommen att fira nationaldagen vid Görvälns slott tisdagen den 6 juni. Njut av en heldag i det gröna med storslagen underhållning, god mat och kungligt besök.

Foto: Järfälla kommun
Foto: Järfälla kommun

Musik med Ale Möller Trio

Passa på att uppleva körsång, hantverkare, häst och vagn, folkmusik, diktuppläsning, dragspel, spelmän, dansuppträdanden, kulturvandringar och mycket mer. Ale Möller Trio kommer dessutom förbi och spelar sin upplyftande folkmusik på scenen. Vi passar även på att välkomna våra nya Järfällabor med en medborgarceremoni.

Tal av Kronprinsessan

Under dagen talar H.K.H. Kronprinsessan Victoria samt kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad och kommunfullmäktiges ordförande Anette Lindered. H.K.H. Kronprinsessan Victoria och H.K.H. Prins Daniel närvarar vid nationaldagsfirandet vid Görvälns slott.

Buss till och från Görväln

Det finns ett begränsat utbud av parkeringsplatser vid Görväln. Vi rekommenderar att du tar dig dit på andra sätt, exempelvis med cykel eller buss. Det kommer att gå gratisbussar från och till Jakobsbergs bussterminal under hela dagen. 

Se full information kring dagsprogram, busslinjer och allt annat av nytta på www.jarfalla.se/6juni

Nationaldagen arrangeras av Järfälla kommun och Järfälla Hembygdsförening.

Kontakt


Gunnel Akander, samordnare för nationaldagen
gunnel.akander@jarfalla.se
08 – 580 291 56

Nyckelord

Bilder

Foto: Järfälla kommun
Foto: Järfälla kommun
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

200 brittiska lärare står i kö för att besöka skolor i Järfälla25.10.2018 09:12Pressmeddelande

Just nu sitter ett 20-tal brittiska lärare i skolbänkar runt om i kommunen. De är de första av ett stort antal lärare som vill komma till Järfälla för att få ta del av hur vi arbetar praktiskt och teoretiskt med bla utomhuspedagogik och genus i undervisningen. – Otroligt givande och intressant, säger Phil Hoyland, från Bridgley Primary School i Manchester. Vilken inspiration att ta med sig hem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum