Carl Johans pastorat

Fira påsk i kyrkan eller hemma – välj själv!

Dela

Som så mycket annat blir påsken annorlunda i år. Carl Johans pastorat vill erbjuda en möjlighet att fira påsk på olika sätt, utifrån rådande restriktioner och lokala anpassningar.

I Masthuggskyrkan har det planterats en liten skogsglänta som för att symbolisera att påsken är en tid för förändring.
I Masthuggskyrkan har det planterats en liten skogsglänta som för att symbolisera att påsken är en tid för förändring.

Gudstjänst med föranmälan

Nu i påsk firas återigen gudstjänst i Masthuggskyrkan och Carl Johans kyrka efter en tid med endast digitala gudstjänster. Gudstjänsterna följer myndigheternas restriktioner med ett maxantal på 8 deltagare och anmälan innan.

Öppen kyrka

Högsbo och Oscar Fredriks kyrkor är öppna med personal på plats och påskens berättelser syns och hörs i ord, bilder och musik. Högsbo kyrka kommer att smyckas och följa påskens berättelser, från sveket i den sista måltiden på Skärtorsdagen (1/4) till vandringen mot Emmaus på Annandag påsk (5/4). I Oscar Fredriks kyrka kommer det att firas med bland annat musik och presentation av påskens texter vid flera tillfällen. I båda kyrkorna finns möjlighet att tända ljus, prata med någon eller bara sitta en stund.

I Masthuggskyrkan har det planterats en liten skogsglänta som för att symbolisera att påsken är en tid för förändring. Där finns möjlighet att skriva sina drömmar och böner på blomblad, äta ärtskott från planteringar och se hur päronträdet strax slår ut i blom.

Digitala gudstjänster

Carl Johans pastorat har under det senaste året sänt gudstjänster digitalt på YouTube. Under påsken kommer flera förinspelade gudstjänster att publiceras för den som vill fira påsk hemifrån soffan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

I Masthuggskyrkan har det planterats en liten skogsglänta som för att symbolisera att påsken är en tid för förändring.
I Masthuggskyrkan har det planterats en liten skogsglänta som för att symbolisera att påsken är en tid för förändring.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Carl Johans pastorat
Carl Johans pastoratSvenska kyrkan i Högsbo, Majorna och Linné.

Carl Johans pastorat består av fyra församlingar; Carl Johan, Högsbo, Masthugget och Oscar Fredrik. I de olika församlingarna finns gedigna verksamheter för både vuxna, barn och äldre. Inom pastoratets gränser ligger Masthuggskyrkan, Oscar Fredriks kyrka, S:ta Birgittas kapell, Carl Johans kyrka, Kungsladugårds kyrka, Högsbo kyrka och Kaverös kyrka.

Följ Carl Johans pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Carl Johans pastorat

Allhelgonafirande med plats för fler28.10.2020 11:15:00 CET | Pressmeddelande

Kyrkorna är öppna längre - plats för fler I år har vi blivit särskilt påminda om livets skörhet, och att stanna upp inför livet och minnas dom vi saknar blir extra viktigt. Kyrkorna i Carl Johans pastorat (Majorna, Masthugg, Linné, Högsbo) är öppna stora delar av helgen, och fler gudstjänster än vanligt firas för att ge plats åt alla. Nytt för i år är att Masthuggskyrkan firar minnesgudstjänst både i kyrkan och utanför. Musik i Oscar Fredrik igen Oscar Fredriks kyrka som öppnade i våras efter renovering satsar på att hålla kyrkan öppen både lördag och söndag, så att besökare kan komma förbi när det passar. Tända ett ljus, sitta själv en stund eller prata med en diakon eller präst på plats. Församlingen är känd för sitt rika musikliv, och på lördagen samlas körer och orkester för att för första gången på ett och ett halvt år spela och sjunga i kyrkan. Vid varje ny halvtimme mellan kl. 13.30 och 17 framför en ensemble levande musik i kyrkan. Allhelgona för barnfamiljer "Får alla vingar n

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum