Universeum

Fira semester på Nordens största science center

Dela

Sommaren på Universeum är igång! Med en ny regnskog, kluriga utställningar och spännande aktiviteter välkomnar vi små och stora upptäckare. Dessutom har vi extra sommaröppet – 2 juli till 21 augusti kan du besöka oss ända till klockan 20.

I nya Regnskogen bor bland annat nyfikna tvåfärgade tamariner.
I nya Regnskogen bor bland annat nyfikna tvåfärgade tamariner.

Nya Regnskogen är Universeums största nyhet någonsin sedan starten 2001. 8 juni hade den premiär! Här kan du nu gå över svajande hängbroar, smyga över vattendrag och och klättra upp i det 25 meter höga kapokträdet. Från toppen har du utsikt över 18 000 kubikmeter tropisk regnskog med hundratals växt- och djurarter. Här lever bland annat sengångare, apor, tukaner, fjärilar, kajmaner, en mängd färggranna småfåglar, ödlor och grodor. Välkommen till det gröna äventyret!

Med fokus på kropp och knopp

Den som inte besökt oss sedan förra sommaren har också utställningen Hälsa att upptäcka för första gången. I Hälsa, som öppnade i februari i år, utmanas både kroppen och knoppen. Öva upp snabbheten i dina fötter, testa balansen på en slack-line och tävla mot kompisarna i ett uthållighetstest. Du får också ta reda på hur kroppen fungerar, vad den behöver för att må bra och hur du och andra människor ser på hälsa.

Upplev mer med våra guider

Under sommaren har vi över 25 roliga, intressanta och underhållande programpunkter varje dag. Följ med på istidsvandring, gissa bajset, smaka på regnskogens skafferi, gå på tropisk expedition, kom riktigt nära spännande djur, var med på hajmatning, testa astronautliv och mycket mer!

Dessutom kommer Enrico Barerra som är född och uppvuxen i Amazonas regnskog. Varje lördag under sommaren berättar han om två speciella grupper av människor i Amazonas: Yanomamifolket och Shuarfolket. Lär dig om deras dagliga liv, miljön de lever i och vilka växter och djur människorna samspelar med.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

I nya Regnskogen bor bland annat nyfikna tvåfärgade tamariner.
I nya Regnskogen bor bland annat nyfikna tvåfärgade tamariner.
Ladda ned bild

Om

Universeum
Universeum
Södra vägen 50
400 20 Göteborg

Tel: 031–335 64 00https://www.universeum.se/sv/

Universeum ligger vid Korsvägen, mitt i Göteborg. Här får barn och vuxna utforska världen genom naturvetenskap och teknik. Vårt hus är fullt av upplevelser och lärmiljöer som stärker kreativiteten och innovationsförmågan, ökar kunskaperna och aktiverar det kritiska tänkandet. Med vetenskapen som grund och en pedagogik som engagerar utmanar vi människor att berika sina liv och agera för en hållbar värld.

Vi har över en halv miljon besökare varje år. Det gör oss inte bara till Nordens mest besökta science center och en av de tio mest besökta anläggningarna i Sverige, utan också till en viktig kraft i samhället. Tillsammans med våra grundare och samarbetspartner stärker vi kompetensförsörjningen och bidrar till en hållbar utveckling.

Följ Universeum

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Universeum

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum