Norrköpings kommun

Fixartjänst fixar julpyntet

Dela

Julpynt kan vara lite bökigt att sätta upp. Framför allt om kroppen inte ger omedelbar respons eller att rörligheten förändrats. Fixartjänst som är anslutna till vård- och omsorgskontoret, är en kostnadsfri service för personer 68 år eller äldre och som bor i eget boende. Syftet med servicen är att hjälpa till med fix i hemmet.

Fixartjänst hjälper till med fix i hemmet som kan vara svåra eller innebära risk för fall när man är äldre. Nu i juletid kan de vara behjälpliga med till exempel julpyntet.
– fixartjänst är en uppskattad service. Vi märker dock att under coronapandemin hör färre av sig, troligen av oro för smitta. Men vi är noggranna med att ingen kommer till jobbet med symptom och att tvätta och sprita händerna kontinuerligt. När våra medarbetare från fixartjänst är hemma hos någon som behöver hjälp ser vi till att de håller ett bra avstånd, säger Madelene Andersson, enhetschef inom vård- och omsorgskontoret.

Fixartjänst har funnits länge, även bortom coronapandemin. Men i tider där det kan vara svårt att få hjälp även av närstående fyller fixartjänst en ännu viktigare funktion. Allt material man behöver till fixet ska finnas hemma hos den som behöver hjälp men fixartjänst har med sig egna verktyg. Medarbetarna inom fixartjänst arbetar endast när de är symptomfria, likaså ska den som tar emot hjälp vara symptomfri. De har också tydliga rutiner för att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna.
– Det är givande att kunna hjälpa till även med småfix i hemmet. Som att hänga upp lampor eller gardiner. Sådana grejer kan kännas viktigt i ett hem men många kan ha svårt att utföra det själva. Det är där vi kommer in, säger Eva Thor som arbetar inom fixartjänst.

Fixartjänsten bokas via 011-15 53 37 mellan klockan 7.30-16.00 
eller mejla till: fixartjanst@norrkoping.se

Mer information finns på: https://www.norrkoping.se/fixartjanst

Kontakt:
Madelene Andersson
Titel: enhetschef
Telefon: 011-15 39 96

____________________________________________________
Avsändare: Fanny MIles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum