Stockholms stad

Fjärde året med Levande Stockholm – vi firar med invigning

Dela

Stockholms stad bjuder in till Skånegatan för att fira invigning av Levande Stockholm fredagen den 1 juni kl. 15.00–18.00.

Den 1 juni kommer alla sommargågator att ha öppnat för säsongen. Från vecka 23 kommer även sommartorgen och pop up-parkerna att öppna (se bifogad karta). Under sommaren kommer platserna som ingår i Levande Stockholm att möbleras med sittmöbler, blommor och konst. Nytt för i år är ett samarbete med Kulturförvaltningen som innebär att flera av platserna kommer att ha kulturaktiviteter under juni och augusti.

Skånegatan som är en av sommargågatorna öppnade den 16 maj. Gågatan har förlängts i år och sträcker sig från Renstiernas gata till Östgötagatan. Här bjuder staden in till invigning med smakprov av kulturaktiviteter och tävling. På plats kommer medarbetare från trafikkontoret att finnas tillgängliga för att besvara frågor om satsningen Levande Stockholm.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén kommer att närvara och hålla ett invigningstal klockan 15.00 vid Nytorget.

Mer information om projektet: stockholm.se/levandestockholm

Tid: Fredag den 1 juni kl. 15.00–18.00

Plats: SkånegatanProjektledare:

Hans-Olov Blom
hans-olov.blom@stockholm.se

Pressansvarig:

Erik Söderberg
erik.soderberg@stockholm.se, 08-508 262 82

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282

Bilder

Ladda ned bild
Karta Levande Stockholm 2018
Karta Levande Stockholm 2018
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Nya regler för parkering i delar av Bromma21.2.2019 08:59:45Pressmeddelande

Idag presenterar Stockholms stad de nya reglerna för hur parkeringen ska ordnas i de delar av Bromma som berördes av Transportstyrelsens beslut om att upphäva 289 lokala trafikföreskrifter i december förra året. I de norra delarna av det berörda området kommer avgift att gälla på de flesta gator och i södra delarna kommer de flesta gator ha avgiftsfri parkering. Omskyltningen påbörjas i slutet av februari och beräknas vara klar i slutet av april. De nya reglerna börjar gälla undan för undan när skyltarna är på plats.

Stockholms stads Yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut växer inom hotellnäring samt filmproduktion29.1.2019 14:03:05Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar sedan 1865 och fick idag förtroendet att fortsätta erbjuda utbildningarna Läkemedelstekniker samt Projektledning: Hållbara Möten & Event som båda var uppe för omsök. Schartau beviljades därtill även starttillstånd för två helt nya utbildningar, Shiftleader Hotell samt Produktionsledare för spelfilm och tv-drama.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum