Stockholms stad

Fjärde året med Levande Stockholm – vi firar med invigning

Dela

Stockholms stad bjuder in till Skånegatan för att fira invigning av Levande Stockholm fredagen den 1 juni kl. 15.00–18.00.

Den 1 juni kommer alla sommargågator att ha öppnat för säsongen. Från vecka 23 kommer även sommartorgen och pop up-parkerna att öppna (se bifogad karta). Under sommaren kommer platserna som ingår i Levande Stockholm att möbleras med sittmöbler, blommor och konst. Nytt för i år är ett samarbete med Kulturförvaltningen som innebär att flera av platserna kommer att ha kulturaktiviteter under juni och augusti.

Skånegatan som är en av sommargågatorna öppnade den 16 maj. Gågatan har förlängts i år och sträcker sig från Renstiernas gata till Östgötagatan. Här bjuder staden in till invigning med smakprov av kulturaktiviteter och tävling. På plats kommer medarbetare från trafikkontoret att finnas tillgängliga för att besvara frågor om satsningen Levande Stockholm.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén kommer att närvara och hålla ett invigningstal klockan 15.00 vid Nytorget.

Mer information om projektet: stockholm.se/levandestockholm

Tid: Fredag den 1 juni kl. 15.00–18.00

Plats: SkånegatanProjektledare:

Hans-Olov Blom
hans-olov.blom@stockholm.se

Pressansvarig:

Erik Söderberg
erik.soderberg@stockholm.se, 08-508 262 82

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282

Bilder

Ladda ned bild
Karta Levande Stockholm 2018
Karta Levande Stockholm 2018
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Unikt studentfirande för komvuxelever på Södermalm13.6.2019 11:33:57 CESTPressmeddelande

Åsö vuxengymnasium arrangerade sin allra första examensceremoni för komvuxelever under samma vecka som många gymnasieelever i Stockholm tar studenten. Under ceremonin, som är unik i sitt slag, fick komvuxstuderande chansen att fira sin gymnasieexamen med familj och vänner. – Äntligen ett studentfirande för oss som har gått på komvux, säger Zahraa som är en av de komvuxelever som deltog i examensceremonin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum