Enköpings kommun

Fjärdhundrabadet öppnar 8 juni

Dela

Badsäsongen kan nu inledas när Fjärdhundrabadet öppnar portarna för badgäster. Nytt för i år är en ny reningsanläggning och att badet nu är kontantfritt.

Nu har vi en ny reningsanläggning och med godkända vattenprover och glada vädergudar kan badsugna gäster dyka ner i bassängerna på Fjärdhundrabadet den 8 juni. På badet finns skyltar för att informera om folkhälsomyndighetens råd om att hålla avstånd samt hur många som får vistas i omklädningsrum enligt pandemilagen.

Kontantfritt på Fjärdhundrabadet

En nyhet för i år är att Fjärdhundrabadet nu är en kontantfri anläggning. Anledningen till att badet är kontantfritt är att öka säkerheten för personalen men även för att det minskar kostnaderna för kontanthanteringen. Det går att betala med kort och swish på Fjärdhundrabadet.

Ett hållbart bad med ny reningsanläggning ska motverka driftstopp

Arbetet med att renovera och förbättra Fjärdhundrabadet fortsätter. Sammantaget har badet renoverats för 20 miljoner kronor de senaste åren.

- Det känns bra att samma år som vi inviger Pepparrotsbadet så moderniserar vi Fjärdhundrabadet så att rening och kapaciteten ökar.  Detta gör att ännu fler kan bada i sommar och framöver, säger Tomas Rådkvist (MP), ordförande i Tekniska nämnden.

Hållbarheten är viktig vid alla renoveringar, även vid Fjärdhundrabadet.

- Förutom ny reningsanläggning har vi sedan tidigare luft- och vattenvärmepumpar som återvinner värme. En av dem ska bytas i juni. Vi har också solfångare som hjälper till med uppvärmningen, säger Stig Lillsjö, projektledare.

Renoveringarna skapar bättre förutsättningar för verksamheten på badet.

- Med den nya vattenreningen får vi en ökad kapacitet att ta emot fler badgäster och ändå hålla bra kvalité på vattnet. Vi hälsar alla varmt välkomna till Fjärdhundrabadet i sommar, säger Christopher Hoerschelmann, verksamhetschef för Idrott & fritid.

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum