Enköpings kommun

Fjärdhundras nya deltidsbrandstation

Dela

Snart börjar Fjärdhundras nya deltidsbrandstation byggas.

Den ersätter den gamla stationen och placeras närmare väg 55 intill badet. Den gamla stationen är föråldrad och klarar inte längre de krav som räddningstjänsten eller fastighetsägaren ställer. Den nya stationen har plats för 20st brandmän, 3 lastbilar och en räddningsbil. Stationen är anpassad för att både manliga och kvinnliga brandmän ska kunna arbeta.

Bygget planeras att starta i mars 2021 och invigas våren 2022. Det är LBF Bygg & Installationer AB som kommer vara entreprenör. Kostnaden för den nya stationen beräknas att bli 25mkr. Fjärdhundra brandstation är en av tre deltidsbrandstationer i Enköpings kommun. Stationerna i Örsundsbro och Veckholm har redan ersatts med liknande stationer.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum