Volkswagen Finans Sverige AB

Fleet Support blir vänföretag med Håll Sverige Rent.

Dela

Fleet Support, en del av Volkswagen Financial Services, har valt att bli vänföretag till Håll Sverige Rent som en naturlig fortsättning på konceptet Green Fleet, med fokus på att hjälpa företag i omställningen till en grönare vagnpark.

”Det känns som ett naturligt steg för oss att inleda ett samarbete med Håll Sverige Rent efter att vi lanserade konceptet Green Fleet i våras” säger Patrik Lindroth, Affärsområdeschef för Fleet Support. ”Håll Sverige Rent jobbar för att minska skräpet i vårt land och för oss känns det viktigt att bidra i ett arbete med anknytning nära oss” fortsätter Patrik Lindroth.

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse som arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Arbetet fokuserar kring att samla kunskap, opinionsbilda och ta fram konkreta verktyg samt lösningar för att stoppa nedskräpningen.

”Ett samarbete inom finans- och biladministration känns roligt för oss på Håll Sverige Rent”, säger Joakim Brodahl, Verksamhetschef Hav & Land på Håll Sverige Rent. ”Vi ser det positivt att i samarbete med våra vänföretag och deras kunder, och i Fleet Supports fall även förare, få möjlighet att nå ut med vårt budskap – Håll Sverige Rent” säger Joakim Brodahl.

Arbetet med att undvika nedskräpning börjar redan i förskolan men en påminnelse i vuxen ålder skadar inte och där kommer Fleet Supports nätverk in som en kompletterande kanal. ”Våra förare och kundföretag visar allt större intresse för det gröna och då passar Håll Sverige Rents värderingar in bra. Jag vill också tillägga att det här initiativet även gett  stort gensvar hos våra medarbetare” avslutar Patrik Lindroth.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Volkswagen Finans Sverige AB
Volkswagen Finans Sverige ABOm Volkswagen Financial services
Volkswagen Financial Services har en stark position på den svenska marknaden med en utlåning på 37 miljarder. Vår kontraktsportfölj består av 227 000 finansavtal, 180 000 serviceavtal och över 212 000 försäkringsavtal. Både vår portfölj och personalstyrka på 219 anställda växer för varje år. Under det gemensamma varumärket Volkswagen Financial Services erbjuds serviceavtal genom Volkswagen Service Sverige AB, försäkring genom IF Skadeförsäkring AB och bilfinansiering genom Volkswagen Finans Sverige AB, helägt dotterbolag inom Volkswagen Group. Globalt hanterar Volkswagen Financial Services cirka 20,3 miljoner kontrakt, har 16 267 medarbetare och 207,6 miljarder euro i totala tillgångar.

Fleet Support är ett affärsområde inom Volkswagen Financial Services som tillhandahåller fleet management, finansiering, administration och andra bilrelaterade tjänster kopplade till företagens bilinnehav oavsett bilmärke. Fleet Support vänder sig till företag och organisationer med större vagnparker. Vi har idag ca 23 000 st fordon finansierade inom affärsområde Fleet.

Följ Volkswagen Finans Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Finans Sverige AB

Scania väljer Volkswagen Fleet Support för hantering av vagnparken5.9.2017 08:50:00 CESTPressmeddelande

Scania har i en upphandling valt Fleet Support med Volkswagen Financial Services som leverantör av vagnparksadministration på den svenska marknaden. Fleet Support kommer ta över hela administrationen för Scanias vagnpark på mer än 4 000 fordon bestående av både tjänstebilar och personalbilar. − Att Scania, med en av de fem största vagnparkerna i Sverige, har valt Volkswagen Fleet Support som partner känns som ett bevis på att vår vagnparksadministration är attraktiv och konkurrenskraftig. Att affären dessutom innebär en utökning av vårt samarbete med Scania är extra kul – Volkswagen Financial Services har skött om finansieringen sedan mitten av 90-talet säger Johan Sjögren, Senior Key Account Manager på Volkswagen Financial Services. Volkswagen Financial Services kommer med administrationsprodukten Fleet Support att leverera stöd för Scanias bilförvaltning kring hantering av vagnparken. Med portalen FleetWeb kommer Scania dessutom få en samlad bild över bolagets samtliga bilrelaterade

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum