Huddinge Kommun

Flemingsbergsbor får tycka till om framtidens stadscentrum – familjefest 16 september

Dela

Hur vill Flemingsbergsborna att det nya stadscentrumet som utvecklas i Flemingsberg ska se ut? På ”En dag för Flemingsberg” bjuder Huddinge kommun in till dialog och interaktivt byggande med modeller och klossar.

Kom och tyck till om utvecklingen av det nya stadscentrumet i Flemingsberg. Foto: Huddinge kommun
Kom och tyck till om utvecklingen av det nya stadscentrumet i Flemingsberg. Foto: Huddinge kommun

Den 16 september arrangeras familjefesten ”En dag för Flemingsberg”. En dag med uppträdande av Panetoz, spex av Rackartygarna, loppis, invigning av Fleminghallen och mycket mer.

– Förra året hade vi en stor dialog med över 1000 deltagare om vad man tycker behövs i det nya stadscentrumet som vi utvecklar i Flemingsbergsdalen. Nu vill vi fortsätta dialogen för att kunna ta nästa steg i vårt arbete och prata om hur centrum ska byggas för att få plats med allt som behövs, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor i Huddinge kommun.

Frågor som kan bollas är om det ska vara höga eller låga hus, tät eller luftig bebyggelse, samlad shopping eller shoppinggata? Med hjälp av en modell och klossar i olika färger får invånarna chansen att tycka till. Alla förslag fotas och tas med i det fortsatta arbetet.

– En stor del av utvecklingen i Flemingsbergs centrala delar syftar till att binda samman området. Vi vill utveckla en större samlande stadskärna med handel, service och restauranger invid Flemingsbergs station – och då är det viktigt att vi lyssnar till vad de som bor, arbetar eller rör sig i området tycker, säger Malin Danielsson (L).


Tid och plats

Lördag den 16 september kl.10.00–16.00
Ebba Bååts torg, Flemingsbergsdalen

Läs mer om allt som händer den 16 september på huddinge.se.

Läs slutrapport från 2016 års dialog.

En dag för Flemingsberg arrangeras av Huddinge kommun i samarbete med Skanska, Riksbyggen, Brabo, Huge, Jernhusen, Byggvesta, D. Carnegie & co, Heba, Polisen, Fleminghallen, Medfit, Flemingsberg Science, Stockholm 6000+, Trafikverket, Södertörns tingsrätt, KTH - Skolan för teknik och hälsa, Södertörns Högskola, Flemingsbergs förenade studentkårer, Röda korsets högskola, Svenska kyrkan samt deltagare från det lokala föreningslivet.


För mer information kontakta:

Malin Danielsson, kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, 08– 535 301 83

Helena Lundberg, marknadschef Huddinge kommun, 08-535 301 98

Ulrika Lamberth, PR-ansvarig Huddinge kommun 08-535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med mer än 100 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

 

Nyckelord

Bilder

Kom och tyck till om utvecklingen av det nya stadscentrumet i Flemingsberg. Foto: Huddinge kommun
Kom och tyck till om utvecklingen av det nya stadscentrumet i Flemingsberg. Foto: Huddinge kommun
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum