Håll Sverige Rent

Flen är bästa skräpplockarkommun - vinner konsert med Panetoz

Dela

Flens kommun är den kommun som gjorde bäst ifrån sig i årets upplaga av Skräpplockardagarna, som samlade över 700 000 personer över hela landet, varav drygt 600 000 var barn. Nu ger Håll Sverige Rent kommunen och dess invånare en gratiskonsert med Panetoz.

Foto: Johan Gustafsson
Foto: Johan Gustafsson

- Vi är glada över alla barn som genom Skräpplockardagarna får möjligheten att lära sig miljöarbete i praktiken. Flen har på ett föredömligt sätt gjort Skräpplockardagarna till en del av sitt förebyggande arbete mot nedskräpning. För att nå ut till många har de exempelvis använt sociala medier och skolornas intranät, säger Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz. 

- Att jobba förebyggande mot nedskräpningen är en del av kommunens hållbarhetsarbete. Flen är medlemmar i nätverket Håll Sverige Rent-kommun och i år lade vi extra fokus på att uppmärksamma Skräpplockardagarna. Vi samlade aktiviteterna under en och samma vecka och satsade på att få med de flesta av våra förskolor, skolor och föreningar. Vi vill rikta ett stort tack till alla våra förskolor som har jobbat aktivt med frågan under lång tid, säger Håkan Bergsten, kommunchef i Flens kommun. 

Följande tio kommuner gick till final i Skräpplockardagarnas kommuntävling

  1. Arvidsjaur
  2. Fagersta
  3. Finspång
  4. Flen
  5. Gullspång
  6. Härjedalen
  7. Skinnskatteberg
  8. Övertorneå
  9. Lekeberg 
  10. Svenljunga

Panetoz ser fram emot att komma till Flen och spela. 

- Det är jätteviktigt för oss att ta ansvar för vår planet och hoppas att så många som möjligt joinar oss tillsammans med Håll Sverige Rent, hälsar Panetoz.Kontakt Flens kommun:
Josefin Smeds, miljöstrateg
Tel 0157-43 00 44
josefin.smeds@flen.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Johan Gustafsson
Foto: Johan Gustafsson
Ladda ned bild

Om

Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum