Ving Sverige AB

Fler än 650 000 svenskar besökte Kanarieöarna, där Gran Canaria fortfarande är mest populärt

Dela

Kanarieöarna har lockat semestrande svenskar sedan 1960-talet. Med många soldagar och behaglig värme året om är det många som återvänt flera gånger till de populära öarna. Enligt Vings resepanel, där 12 433 svenskar svarat på frågor om Kanarieöarna har 9 av 10 (92,7 procent) någon gång rest till Kanarieöarna på semester. Populärast är Gran Canaria följt av Teneriffa och Lanzarote.

Puerto de Mogan, Gran Canaria. Ett av Vings populära resmål på Kanarieöarna. Foto Mats Högberg.
Puerto de Mogan, Gran Canaria. Ett av Vings populära resmål på Kanarieöarna. Foto Mats Högberg.

Enligt siffror från Kanariska Turistbyrån semestrade 652 344 svenskar på Kanarieöarna under 2017. Vad är det då som lockar så många turister år efter år. Förutom klimatet och solen visar turistbyråns siffror att man väljer Kanarieöarna för den avkopplande miljön, stränderna, en bra prisnivå och att det är barnvänligt. Men även aspekter som att det är tryggt, vackert och lättillgängligt lockar.

- Vi har arrangerat resor till Kanarieöarna sedan 50-talet och vågar nog säga att vi är lite av experter på öarna som har så mycket att erbjuda. Dessutom har Ving över 400 hotell att välja mellan, från små omtyckta lägenhetshotell till våra populära koncepthotell med Sunwing och O.B.C. för familjer och Sunprime för dem som reser utan barn, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Thomas Cook Northern Europe/Ving.

Gran Canaria favoriten
När Vings resepanel fick svara på frågan vilken favorit-ö man har på Kanarieöarna är Gran Canaria storfavorit (55 procent) följt av Teneriffa (30 procent). På tredje plats hamnar Fuerteventura, 6,4 procent (totalt: 11 029 svar). Det stämmer också väl överens med vilken kanarisk ö flest har semestrat på.

Vilka av följande kanariska öar har du semestrat på  (11 443 svar)

 1. Gran Canaria 90,5 procent
 2. Teneriffa 68 procent
 3. Lanzarote 35 procent
 4. Fuerteventura 32 procent
 5. La Gomera 6,2 procent
 6. En av de andra kanariska öarna 3 procent

Samtidigt visar statistik från Kanariska turistbyrån att Sverige sticker ut med Gran Canaria som favorit-ö, i övriga Europa är det Teneriffa som flest reser till. Teneriffa tog emot över fem miljoner turister 2017 mot Gran Canarias 3,9 miljoner.

Vad gör du helst på Kanarieöarna? (10 430 svar. Fler svar möjliga)

 1. Solar och badar 80 procent
 2. Äter god mat 75 procent
 3. Badar och promenerar på stranden 56 procent
 4. Tar det lugnt och vilar 55 procent
 5. Upplever olika delar av ön 38 procent

Läs mer om Vings program till Kanarieöarna och om Vings hotellkoncept.  

Om Resepanelen:
Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av 12 433 personer. Undersökningen genomfördes under perioden 27/8-9/9 2018. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Puerto de Mogan, Gran Canaria. Ett av Vings populära resmål på Kanarieöarna. Foto Mats Högberg.
Puerto de Mogan, Gran Canaria. Ett av Vings populära resmål på Kanarieöarna. Foto Mats Högberg.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB och har cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum