Järfälla Kommun

Fler bostadsrätter när Viktor Hanson fortsätter satsa i attraktiva Barkarbystaden

Dela

Förvärvet av kvarter 10 är Viktor Hansons andra satsning i den starkt växande stadsdelen Barkarbystaden. Nära den nya skolan, Herrestaskolan, och Stora torget ska Viktor Hanson bygga 137 bostadsrätter med lokaler för handel och service i bottenplan. Första etappen beräknas vara klar för inflyttning hösten 2017.

– Vi tror mycket på växtkraften i Barkarbystaden och det känns roligt att fortsätta med vår satsning här. Inte minst efter den fina utmärkelsen, Årets Byggnadsmärke 2015 i Järfälla, som tilldelades Viktor Hansons första projekt i Barkarbystaden, säger Peter Nilsson, affärsområdeschef Nyproduktion på Viktor Hanson AB.

Avtalet med Viktor Hanson AB om ytterligare ett kvarter med bostäder, handel och service innebär att utvecklingen av Barkarbystaden som en spännande stadsdel i den framväxande regionala stadskärnan fortsätter.

– Barkarbystaden är det största utbyggnadsområdet i Stockholm just nu med totalt 18 000 nya bostäder, 140 kvarter och tusentals nya arbetsplatser. Viktor Hansons kvarter med 137 nya bostadsrätter är ett välkommet tillskott till Barkarbystaden och Järfällas bostadsutbud, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Avtalet innebär att Viktor Hanson AB köper kvarter tio, del av fastighet 2:2, av Järfälla kommun. Köpeavtalet som godkändes av kommunfullmäktige i Järfälla den 25 januari omfattar ett av de tolv kvarter som ingår i Barkarbystadens första etapp.

Mer information
Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordf, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92

Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör, emelie.grind@jarfalla.se, 08-580 283 93

Peter Nilsson, Byggnadsfirman Viktor Hanson AB, 
peter.nilsson@viktorhanson.se, 070-445 91 03

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Pulshöjande aktiviteter ger bättre betyg visar forskning i Järfälla29.11.2018 07:01Pressmeddelande

Kan ett kort och intensivt träningspass före lektion leda till bättre resultat? Ja, absolut! Eleverna i forskningsprojektet ”Rörelse för bättre hälsa och inlärning” har i genomsnitt höjt sina betyg i svenska och engelska och mår dessutom mycket bättre. Fler skolor i Järfälla är nu på väg att testa konceptet och Izabela Seger, lektor och idrottslärare på Björkebyskolan är inbjuden att föreläsa runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum