Vänsterpartiet Malmö

Fler cykelparkeringar vid Folkets park

Dela

Folkets park är en fantastisk plats med möjlighet för alla Malmöbor att leka, umgås, gå på restaurang, ha fritidsaktiviteter, besöka evenemang med mera. För att fler ska kunna nyttja vad parken har att erbjuda motionerar nu Vänsterpartiet om fler cykelparkeringar i anslutning till densamma.

Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)

- Längs med Falsterbogatan finns det ingen cykelparkering. Det finns ett litet ställ direkt innanför ingången vid parken, som sväljer några få cyklar, men det är allt. Det finns däremot parkering för bilar längs med hela Falsterbogatan. Så kan vi ju inte ha det i en stad som arbetar för att minska biltrafik och öka cyklandet!, säger Emma-Lina Johansson (V), kommunalråd och motionär. 

Vänsterpartiet föreslår därför att bilparkeringsplatser längs med Falsterbogatan, i anslutning till den stora entrén till Folkets park vid Barnens scen, görs om till ordentliga cykelparkeringar som innefattar möjlighet för både vanliga cyklar, flera lådcyklar och trehjulingar eller andra cyklar anpassade för personer med funktionsnedsättning.

- Under dagtid används parken av många barnfamiljer som ofta har flera cyklar i varierande storlek eller lådcyklar. På kvällar används ofta parken av människor som besöker restauranger eller barer. Cykelparkeringar behöver anpassas runt om hela parken för att tillgodose de behov som faktiskt finns, avslutar Emma-Lina Johansson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emma-Lina Johansson (V)
Emma-Lina Johansson (V)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet kräver svar om avspärrad park22.11.2021 10:57:07 CET | Pressmeddelande

De senaste veckorna har Malmöbor inte kunnat nyttja Slottsparken som vanligt. Vi har kunnat läsa i tidningarna om hur ett företag, vad det verkar, gratis fått tillstånd att spärra av en stor del av parken för att därefter ta inträde från människor som får se en ljusshow. Det har inte föranletts av politiska beslut och Vänsterpartiet Malmö ställer nu frågan vilka principer som egentligen finns för vår gemensamma mark.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum