Kunskapsskolan

Fler elever blir behöriga till gymnasiet på Kunskapsskolan

Dela

96 procent av Kunskapsskolans 2 282 avgångselever våren 2016 har behörighet att läsa vidare på gymnasiet, en ökning med en procentenhet sedan förra året. Rikssnittet var 87 procent* enligt Skolverkets nya statistik.

Kunskapsskolan arbetar sedan många år systematiskt med att sätta mål, göra prognoser och följa upp studieresultaten för varje elev, i varje ämneslag på varje skola.

Det har bland annat lett till att andelen elever som får betyg i alla ämnen ökat. I genomsnitt får 92% av Kunskapsskolans elever betyg i alla ämnen, jämfört med genomsnittet för riket som var 77%.

- Att allt fler av våra elever blir behöriga till gymnasiet samt når betyg i alla ämnen visar att vårt systematiska kvalitetsarbete samt den pedagogiska modellen med en individualiserad utbildning ger resultat. Målet är att ta detta vidare ytterligare, samtidigt som vi tar emot allt fler nyanlända elever säger Fredrik Lindgren, VD Kunskapsskolan.

Även det genomsnittliga meritvärdet har ökat sedan förra året och är nu 257 poäng jämfört med rikssnittet på 224 poäng.

Kunskapsskolan lägger stor vikt vid att kvalitetssäkra betygssättningen, bland annat genom kompetensutveckling för lärarna inom betyg och bedömning samt avstämningar gentemot de nationella proven.

- I så stor utsträckning som det är möjligt arbetar vi med samrättning av nationella prov, på skolorna eller mellan våra skolor. Samrättningarna blir då också ett tillfälle för våra lärare att diskutera och stämma av betyg- och bedömningsfrågor, säger Stina Myringer-Karlsson, pedagogik- och utvecklingschef Kunskapsskolan.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Lindgren, VD Kunskapsskolan, 076 -779 76 12
Stina Myringer-Karlsson, Pedagogik- och utvecklingschef Kunskapsskolan, 0733-13 27 39

*) avser avgångselever exklusive gruppen med okänd bakgrund

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Kunskapsskolan
Kunskapsskolan
Box 92146
120 08 Stockholm

https://www.kunskapsskolan.se/

På Kunskapsskolan får du gedigna kunskaper i varje ämne. Men du får också något mer. Du får lära dig att sätta mål och hur du ska göra för att nå dem. Hos oss kommer du bli självständig, duktig på att planera och lära dig att ta egna initiativ. Det är förmågor du har stor nytta av på gymnasiet och senare i arbetslivet.

Vi vet att elever lär på olika sätt och i olika takt. Därför har vi ett arbetssätt som är personligt utformat och utgår från varje individ. Du har en handledare som inspirerar och regelbundet följer upp dina resultat. Hos oss får du en trygg skola där alla blir sedda och utmanade.

Följ Kunskapsskolan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kunskapsskolan

Enkätundersökning om ledarskap - varannan organisation lider av kompetensbrist9.5.2019 06:15:00 CESTPressmeddelande

Ledarskapsstudien visar att varannan ledare (54 procent) anser att deras företag lider av brist på kompetens. Samtidigt anser nästan lika många (47 procent) att det är utmanande för deras medarbetare att hänga med i utvecklingen. Ledarskapsstudien är en enkätundersökning med 1300 respondenter varav 700 är ledare. Undersökningen har genomförts av Cint på uppdrag av SkillEd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum