Linköpings kommun

Fler får arbetspraktik via 500-uppdraget

Dela

Linköpings kommun är nära att nå sitt mål om att öka antalet arbetsmarknadsanställningar inom kommunen med 500 platser under åren 2019-2020. Trots den pågående coronapandemin återstår endast 61 platser för att nå målet.

Under 2019 skapade Linköpings kommun 144 nya platser inom ordinarie verksamhet såsom skola, vård och omsorg, 112 nya platser skapades inom Idrott- och Service. Det innebär en total ökning med 256 platser vilket ligger något över målet för 2019 som var 225 platser.

Uppdraget under 2020 är att skapa de resterande 244 platserna. Merparten av dessa är redan tillsatta och det som kvarstår är att skapa 61 platser innan årets slut för att nå det totala målet i 500-uppdraget. Uppdraget bedöms nu kunna genomföras som planerat.

– Det är mycket glädjande att vi har goda förutsättningar att klara av 500-uppdraget. I ljuset av coronapandemin är det arbetet viktigare än någonsin. Uppdraget är inte slutfört, men jag anser att vi är på god väg att nå vårt mål om att få ut fler personer i sysselsättning, säger Denisé Cassel (KD), kommunalråd och förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Att ta fram 500 nya platser inom kommunens egen organisation har varit en riktig utmaning. Det har enbart varit möjligt genom samarbete mellan Arbetsmarknadscentrum, Idrott- och arbetsmarknadsservice och kommunens HR-organisation, säger Fredrik Lundén (M) kommunalråd och ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Linköpings kommun som arbetsgivare har en viktig roll i att skapa förutsättningar för en sammanhållen stad och minskad segregation och utanförskap. Detta görs på flera sätt, bland annat genom att erbjuda platser för arbetsmarknadsanställningar. 2018 tog kommunstyrelsen ett beslut om att utöka antalet arbetsmarknadsanställningar med 500 platser på två år.

– Vår chefer har en mycket viktig del i att vi lyckas med detta arbete. Det är arbetsgivarens utgångspunkt att alla verksamheter ska erbjuda en plats men också att vi ska erbjuda våra chefer och verksamheter ett hållbart arbetsmarknadsåtagande med ett väl utarbetat stöd, säger Sonja Erlandsson, HR-direktör.

De delar av kommunens organisation som hitintills har lyckats bäst med att skapa platser är Utbildning- och arbetsmarknadsförvaltningen, Idrott- och arbetsmarknadsservice samt Leanlink.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum