Region Örebro län

Fler fastighetsägare ska arbeta hållbart med stöd från EU

Dela

Tre energikontor i Östra Mellansverige samarbetar för att fastighetsägare ska minska sina klimatutsläpp. Tack vare fortsatt stöd från EU och andra finansiärer kan arbetet förlängas och pågå fram till hösten 2023.

Niklas Jakobsson, nätverkskoordinator Fastighetsnätverket
Niklas Jakobsson, nätverkskoordinator Fastighetsnätverket

Projektet Resurseffektiva och framtidssäkra byggnader i Östra Mellansverige drivs gemensamt av energikontoren i Östergötland, Mälardalen och Örebro där Region Örebro län är projektägare. I tre av länen utvecklas så kallade fastighetsnätverk som drivs i föreningsliknande former. Nätverken samlar fastighetsförvaltare, byggentreprenörer och konsulter som har möjlighet att sprida goda exempel och dela erfarenheter.

Fastighetsnätverket i Örebro län har funnits sedan 2016 och har cirka 70 medlemsföretag. Genom projektet anordnar nätverken erfarenhetsutbyten, studiebesök, workshoppar och utbildningar utifrån medlemmarnas intressen.

- Förlängningen av projektet innebär att vi kan fortsätta utveckla våra fastighetsnätverk, bidra med kunskap inom nya områden och utöka erfarenhetsutbytet inom fastighetsbranschen. Målet är att resultaten ska bidra till långsiktiga effekter, även efter att projektet tar slut, säger Niklas Jakobsson, nätverkskoordinator på Fastighetsnätverket i Örebro län.

Förlängningen av projektet innebär att fastighetsnätverken kan ordna fler fysiska erfarenhets- och inspirationsträffar för sina medlemmar.

- Äntligen kan vi träffas fysiskt igen! Vi har många inspirerande träffar att se fram emot. Fram till oktober 2023 ska vi också se hur vi kan få fler att arbeta med mer hållbara byggmaterial och informera om behov av att klimatanpassa sina byggnader. Allt för att minska klimatutsläppen i fastigheterna, säger Niklas Jakobsson.

Nyckelord

Kontakter

Niklas Jakobsson, nätverkskoordinator på Fastighetsnätverket i Örebro län
niklas.jakobsson2@regionorebrolan.se
019-6026329

Bilder

Niklas Jakobsson, nätverkskoordinator Fastighetsnätverket
Niklas Jakobsson, nätverkskoordinator Fastighetsnätverket
Ladda ned bild

Länkar

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Fastighetsnätverket jobbar för en hållbar bygg- och förvaltningsprocess som gynnar affärsutveckling, innovation, regional tillväxt och lokala samt regionala energi- och klimatmål. 

Våra medlemmar är fastighetsägare, byggföretag, konsulter och leverantörer i Örebro län. Vi vänder oss även till myndigheter, universitet, kommuner och andra offentliga och privata organisationer. 

Projektet Resurseffektiva och framtidssäkra byggnader i Östra Mellansverige är ett samarbete mellan Region Örebro län, Södermanlands län och Östergötlands län och bedrivs genom stöd från bland annat Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Kunskapsdag för att säkra kompetensen på framtidens arbetsmarknad7.6.2022 08:41:32 CEST | Pressinbjudan

Samtidigt som arbetslösheten är fortsatt hög i länet finns en kraftig efterfrågan inom vissa branscher på kompetent och utbildad personal. Region Örebro län arbetar i flera projekt för att långsiktigt förbättra kompetensförsörjningen och därmed komma tillrätta med den obalans som i dag finns på länets arbetsmarknad. Ett steg för att få fler i studier som kan leda till arbete är den konferens som anordnas i Örebro den 8 juni, Framtidens arbetsmarknad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum