Solna stad

Fler företag ansluter till jobbmässa för unga Solnabor

Dela

Hundratals unga Solnabor och det lokala näringslivet möts på årets jobbmässa i Mall of Scandinavia den 19 mars. Fler företag har anslutit sig till årets mässa, som arrangeras av Solna stad i samarbete med Unibail-Rodamco-Westfield och Arbetsförmedlingen.

För andra året i rad arrangerar Solna stad en jobbmässa för att hjälpa ungdomar och unga vuxna in i arbetslivet. Mässan hålls på Mall of Scandinavia den 19 mars och riktar sig till Solnabor mellan 18 och 30 år.

– God samverkan med det lokala näringslivet gör det möjligt för fler att komma in i arbetslivet. Det bidrar till att Solna har mycket låg arbetslöshet hos unga, och lägst i landet hos utrikesfödda, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Föreläsningar om karriär och företagande

Deltagare har även möjlighet att anmäla sig till föreläsningar om hur man skriver sin CV, säljträning och hur man startar och driver företag, med entreprenören Anton Granlund.

Fler företag deltar

Engagemanget är stort från det lokala näringslivet och fler företag ansluter sig i år till mässan – sammanlagt kommer 26 företag att finnas på plats för att träffa kandidater. 2018 besöktes mässan av cirka 400 ungdomar. Ett tjugotal av dem fick en anställning på något av de företag som fanns på plats.

Tid och plats

Jobbmässan äger rum på Mall of Scandinavia (vid O’Learys) den 19 mars, klockan 14 till 17. Föreläsningarna, som kräver föranmälan, hålls mellan klockan 11 och 14. Mässan arrangeras i samverkan med Unibail-Rodamco-Westfield (som äger Mall of Scandinavia och Solna centrum) och Arbetsförmedlingen.

Kontakter

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

Åtta bidrag tävlar om att representera Solna i Funkisfestivalen6.2.2020 11:20:58 CETPressmeddelande

Nu är det dags för den lokala deltävlingen av Funkisfestivalen – på Black Sheep i Solna, fredagen den 7 februari. – Det är jätteroligt att vi så här i melodifestivaltider även kan uppmärksamma talanger med kognitiva och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. I Solna arbetar vi aktivt med den här målgruppen för att främja inflytande, delaktighet och livskvalitet. Jag är mycket hedrad över att få vara konferencier för detta fantastiska evenemang, säger Nataliya Hulusjö, omvårdnadsnämndens ordförande, Solna stad. Deltagare i Solnas deltävling Åtta bidrag om att få representera Solna i den av semifinalerna som arrangeras på Nalen den 28 och 29 april 2020. Från semifinalerna går tolv bidrag vidare till finalen på Waterfront Building i Stockholm den 24 augusti. NR DELTAGARE LÅT (Originalartist) 1 Peter Tiholt Gotta Love Me More (Jill Johnsson) 2 Jon Ek Beat It (Michael Jackson) 3 Paul Sabelström Here I am (Bryan Adams) 4 Sem Bahta In the End (Linkin Park) 5 Tina Östring Kung för en dag (M

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum