Jönköpings kommun

Fler klasser i grundskolan skickas hem efter konstaterad smitta

Dela

På grund av konstaterad smitta och hög frånvaro i klass 3A och 3B på Ekhagsskolan och i hela årskurs 6 på Ljungarumsskolan har verksamhetschef för grundskolan beslutat om tillfällig stängning och att ställa in undervisningen för de berörda klasserna från och med i dag 8 december. Beslutet är taget i samråd med Region Jönköpings län.

Totalt berör stängningen på Ekhagsskolan cirka 40 elever. Även fritidshem för eleverna i klass 3A och 3B kommer att tillfälligt hålla stängt. På Ljungarumsskolan berör beslutet ytterligare drygt 50 elever.

De barn och vuxna som upplever symtom ska kontakta sin vårdcentral och göra ett PCR-test.

- Vi försöker vara extra noggranna att följa de rekommendationer som finns och ha en snabb återkoppling på positiva fall för att underlätta för smittspårning, säger Jenny Lorefors, skolläkare i Jönköpings kommun.

Distansundervisning kommer att genomföras i så stor utsträckning som möjligt för årskurs 6.

Eftersom eleverna i de lägre årskurserna ännu inte har lärt sig att använda digitala verktyg för distansundervisning betyder det att skolan inte kommer att ha möjlighet att tillhandahålla detta. De berörda eleverna kommer därför att få en utbildningsskuld som de kommer få möjlighet att ta igen innan läsårets slut. Rektorer på skolan kommer att se över eventuell utbildningsskuld.

Elever med vårdnadshavare som har samhällskritiska tjänster har rätt till undervisning i skolan, men smittskyddsåtgärder vidtas för dessa.

På måndag den 13 december kommer utbildningsförvaltningen tillsammans med smittskydd i Region Jönköpings län att ha en avstämning kring smittoläget för att avgöra när en återgång till skolan är lämplig.

Nyckelord

Kontakter

Verksamhetsfrågor:
Charlotte Olsson, verksamhetschef grundskola, 036- 10 67 40, charlotte.olsson@jonkoping.se

Hälsorelaterade frågor:
Jenny Lorefors, skolläkare, 0733- 388 99 33, jenny.lorefors@jonkoping.se

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 143 400 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum