Dramaten

Fler konserter än någonsin på Dramatens scener i vår

Dela

Mwuana, Rebecka Törnqvist, Peter von Poehl och Niki & The Dove samt Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra och El Perro Del Mar tar plats på Dramatens scener under våren. Fem konserter som alla får sin speciella inramning. Biljetterna släpps idag den 27 februari klockan 12.

– 2018 sätter Dramaten fart på mötet mellan musik och scenkonst med ett större konsertprogram än någonsin tidigare på våra scener. En konsert på Dramaten ska vara något annat än en konsert någon annanstans, konserterna ges i scenograferade rum, med skådespelare och moderna dansare som delar scenen med artister och musiker. Utformningen varierar beroende på hur artisten väljer att använda teaterns verktyg, men mer än bara konsert blir det alla gånger, säger Helena Seth, programansvarig för Dramaten& som sätter konsertprogramet på Dramaten.

Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra och El Perro Del Mar den 17 april på Stora scenen
Dubbelkonsert med den irländska singer-songwriterstjärnan Lisa Hannigan och EP-aktuella El Perro Del Mar, artistnamn för Sarah Assbring.

Peter von Poehl den 9 maj i visuell videoinramning på Lilla scenen
Singer-songwritern Peter von Poehl skapade tillsammans med videokonstnären Sebastian Dupouey hösten 2017 en uppmärksammad specialskriven konsert på Centre Pompidou i Paris. Nu ges den för första gången i Sverige. Peter von Poehl vann Guldbaggen 2018 för bästa originalmusik till Jens Assurs kritikerrosade film Korparna och i vår släpps albumet Sympathetic Magic i Sverige. Med på scen är även pianisten Martin Hederos och den amerikanske multiinstrumentalisten Larry Mullins.

Mwuana den 15 maj på Stora scenen – rått möter guld
Mwuana släppte 2017 det P3 Guld-belönade albumet Triller och har hyllats för sitt råa, ärliga uttryck. Han varvar personliga, självutlämnande texter med hårdare tongångar, på samma sätt som han varvar rap med sång.

Niki & The Dove med dansare den 22 och 23 maj, i Budskapet till Maria-scenografi på Lilla scenen
Den svenska duon Niki & The Dove, bestående av sångerskan Malin Dahlström och producent Gustaf Karlöf, i ett scenkonstmöte med dansare från Kungliga Operan.

Rebecka Törnqvist och skådespelare den 28 maj, i Höst och vinter-scenografi på Lilla scenen
Rebecka Törnqvists senaste skiva, Home Secretary, har beskrivits som hennes bästa hittills. Här får hon sällskap av Dramatenskådespelaren Andreas Rothlin Svensson och åtta musiker, däribland stråkkvartetten Kvarts. Musiken inramas av mer eller mindre personliga spammeddelanden.

– Att göra musik, tillsammans med dessa människor, i ett vardagsrum på en Dramatenscen ska bli mycket, mycket roligt. Jag har arbetat med alla på scen tidigare, men aldrig i denna kombination, och aldrig på detta sätt, säger Rebecka Törnqvist kom den kommande spelningen på Dramaten.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten flyttar till Hötorget14.5.2019 10:15:00 CESTPressmeddelande

Samtidigt som Dramatenhuset renoveras bildar fem skådespelare familj och flyttar in i en evakueringslägenhet på Hötorget. Skådespelaren Rebecka Hemse är både idémakare och regissör för experimentet ”Evakuering: De förskräckliga föräldrarna” som kommer mynna ut i ett antal föreställningar. Gestaltningen är i konstant utveckling och därför finns inget premiärdatum, men den första föreställningen ges den 20 september. Den exakta adressen meddelas vid biljettköp. Biljetter till ytterligare tre föreställningar släpps idag, tisdagen den 14 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum