Nynäshamns kommun

Fler kvinnor ska bli bryggeritekniker

Dela

I augusti startar en ny omgång av utbildningen till bryggeritekniker på Campus Nynäshamn. Målet är att minst 50% av de sökande ska vara kvinnor. Ansökan är öppen och så här långt är det redan 25% av de sökande som är just kvinnor. Ansökan stängs den 14 juni 2020.

“Bryggeribranschen är mansdominerad, men det håller på förändras. Det finns många framgångsrika kvinnor i branschen, men trots framgångsexempel, finns det säkert kvinnor som tvekar att ta steget in på grund av stereotypa bilder av vem en bryggare är - en manlig, skäggig typ. Det vill vi ändra på” säger Mattias Davidsson, utbildningsledare på Campus Nynäshamn.

Det finns tre bryggeriteknikutbildningar inom Yrkeshögskolan i Sverige. Enligt Myndigheten för Yrkeshögskolan är det högsta antalet kvinnor antagna på någon av dem ungefär 30%. Nu satsar Campus Nynäshamn på 50%.

“Öl kanske anses vara tämligen grabbigt, men att ölbranschen skulle vara så grabbig är inte sant. Visst är den mansdominerad, men min erfarenhet är att den samtidigt är väldigt öppen och välkomnade för tjejer. En av anledningarna till att jag gärna vill se flera tjejer som söker till bryggeriteknikerutbildningen är att det alltid är bra med olika erfarenhet båda när det gäller kön, ålder och etnicitet för att driva utvecklingen stabilt framåt" säger Jessica Heidrich, ägare och huvudbryggare på Hop Notch Brewing.

Utbildningen är en yrkeshögskoleutbildning på 1,5 år på deldistans med seminarieträffar i Nynäshamn. De studerande gör 16 veckors “Lärande i Arbete” där man får praktiska erfarenheter på bryggerier runt om i Sverige, och till en viss del även i övriga världen.

“Vi har studerande från hela Sverige, inte bara stockholmsregionen. Praktiska moment och föreläsningar sker på campus och sen är det mycket teori på distans” säger Mattias.

Om Campus Nynäshamn

Campus Nynäshamn är ett lärcentrum i centrala Nynäshamn som bedriver vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning samt högre utbildning. Verksamheten är en del av Nynäshamns Kommun.

Ansökan

https://www.nynashamn.se/Forskola-och-skola/Campus-Nynashamn/Kurser-ochansokan/Yrkeshogskoleutbildningar/Bryggeritekniker.html 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta gärna:

Mattias Davidsson – Utbildningsledare
070-301 76 33
mattias.davidsson@nynashamn.se

www.campusnynashamn.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Nynäshamns kommun
Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 34 Nynäshamn

08-520 680 00https://www.nynashamn.se/

Nynäshamns kommun har närmare 29 000 invånare. Här finns hav, stad och landsbygd. Bra kommunikationer med pendeltåg och motorväg ger tillgång till Stockholms stora utbud och arbetsmarknad. Nynäshamn – där havet och livet möts.

Följ Nynäshamns kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nynäshamns kommun

Mängder med aktiviteter under Trafikantveckan i Nynäshamn - närmare 700 har anmält sig till Barnens trafikskola15.9.2020 12:42:47 CESTPressmeddelande

Det blir mängder med aktiviteter när Nynäshamns kommun uppmärksammar den Europeiska trafikantveckan 16-22 september. På programmet står så kallade månbilar, guidad cykeltur längs havet, promenader, familj som testar elcyklar, ny stationär cykelpump – och trafikskola för barn där intresset har varit otroligt stort. Närmare 700 barn är anmälda till Barnens trafikskola.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum