Huddinge Kommun

Fler lättnader för Huddinges näringsliv

Dela

Uteserveringar, matvagnar och torghandel ska inte behöva betala avgift för sin verksamhet för mars till och med december 2020. Butiker ska också enklare kunna flytta delar av sin verksamhet utomhus. Detta för att underlätta för de som drabbats hårt av coronapandemin.

Samhällsbyggnadsutskottet fattade beslut om detta idag den 19 maj. Slutligt beslut fattas av kommunfullmäktige den 8 juni.

Huddinge kommun beslutade i mars om flera åtgärder för att underlätta för det lokala näringslivet som drabbats hårt av den pågående corona-pandemin. Flera åtgärder har redan genomförts. Dagens beslut innebär att en tillfällig befrielse av avgift föreslås för uteserveringar, matvagnar, torghandel och jämförbar verksamhet under perioden 1 mars till 31 december 2020.

Åtgärden är också ett sätt för kommunen att bidra till minskad trängsel i butiker och därmed minskad risk för smittspridning. Detta genom att fler tillåts ha viss försäljning utomhus.

– En minskad risk för smittspridning är bra både för Huddingeborna och samhället i stort, och där har vi alla ett ansvar att bidra. Vi kommer fortsatt att arbeta hårt för att hitta sätt för att underlätta för våra lokala företag att ta sig igenom krisen, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande, Huddinge kommun.

Det tillfälliga avsteget från taxan innebär en minskad intäkt för kommunen på cirka 200 000 kr under 2020. De företag som redan betalat in avgift för perioden föreslås bli krediterade.

– Genom lättnader i taxan hoppas vi kunna bidra till att fler näringsidkare ska kunna fortsätta med sin verksamhet, säger Nicholas Nikander (L), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet, Huddinge kommun.

Mer information om Huddinges åtgärder för företagare

Läs mer på huddinge.se/corona.

För mer information kontakta:

Nicholas Nikander (L), ordförande i Samhällsbyggnadsutskottet, Huddinge kommun, 08–535 301 83, nicholas.nikander@huddinge.se

Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande, Huddinge kommun, 08–535 301 57, daniel.dronjak@huddinge.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Huddinge kommun, 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Nyckelord

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 112 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

Företagsveckan i Huddinge – ny satsning för ökad dialog10.9.2020 07:21:25 CESTPressmeddelande

I morgon startar Företagsveckan i Huddinge. Huddinge kommun och Arena Huddinge bjuder in till seminarium och samtal kring aktuella näringslivsfrågor. "Vi ska ha ett företagsklimat som värnar befintliga företag och som uppmuntrar nya verksamheter att etablera sig här. Det lokala näringslivet skapar en positiv utveckling för kommunen och därför ser jag fram emot att få ta del av företagarnas upplevelser och idéer under denna vecka", säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

Huddinge kommun, Vectura och Stiftelsen Clara skapar nod för akademi, forskning och näringsliv i Flemingsberg9.9.2020 07:30:10 CESTPressmeddelande

Huddinge kommun, Vectura Fastigheter och Stiftelsen Clara har tecknat en avsiktsförklaring avseende två fastigheter i centrala Flemingsberg. Ambitionen är att utveckla dessa till en knutpunkt för akademi, forskning och näringsliv i Flemings-bergsdalen som ska bli en dynamisk och multifunktionell plats med 35 000 nya arbetstillfällen, 5 000 nya bostäder, service och handel.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum