Fler nämndemän i Huddinge nomineras under krisen

Dela

Sveriges radio har rapporterat om att det råder brist på nämndemän med anledning av coronasmittan vilket innebär att misstänkta kan släppas ur häktet i väntan på en rättegång. Som svar på domstolsverkets besked har kommunfullmäktiges ordförande i Huddinge väckt ett initiativ om att tillskjuta fler nämndemän till Södertörns tingsrätt.

- Jag tog kontakt med Södertörns tingsrätt som informerade om att de har svårt att bemanna med tillräckligt många nämndemän för att rättegångar ska kunna genomföras. Vi kom överens om att vi ska försöka ta fram fler nämndemän som kan nomineras av fullmäktige nu på måndag, säger Erik Ottoson (M), kommunfullmäktiges ordförande i Huddinge

- Vi har skickat en uppmaning till alla partier i Huddinge om att ta fram lämpliga kandidater för att underlätta bemanningen för Södertörns tingsrätt. Vi måste kunna lagföra människor även i kristider och därför är det viktigt att vi partier gör det vi kan för att bidra till tingsrättens arbete, säger Erik Ottoson (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

Det förs nu en dialog med Södertörns tingsrätt om hur exakt processen ska gå till, under tiden har alla partier uppmanats till att ta fram lämpliga kandidater som kan nomineras av fullmäktige på måndag.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum