Region Norrbotten

Fler patienter på sjukhus har covid-19

Dela
Just nu ligger ett trettiotal patienter med covid-19 på sjukhus i Norrbotten. Antalet sjukhuspatienter med covid-19 har ökat under hösten.

– I måndags var det 32 patienter och det är oroande att de blivit fler under hösten. De flesta får inte vård för just covid-19 men vi ser att infektionen verkar spridas för fullt i samhället, säger Anders Nystedt, smittskyddsläkare i Norrbotten.

Han menar att norrbottningarna var noggranna med handhygien, avstånd och att stanna hemma vid sjukdom under pandemins mest högintensiva tid.

– Nu tror jag att många slappnar av lite för mycket. Det är synd för det är inte bara covid-19 som snurrar runt. Influensa och RS har också börjat spridas och en del blir riktigt sjuka, säger Anders Nystedt.

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum