Linköpings kommun

Fler ska få möjlighet till arbete via Jobbslussen

Dela

Jobbslussen är ett arbetsmarknadsprojekt i Linköpings kommun som riktar sig till personer utan sysselsättning. Projektet startade i år och har kommit igång ordentligt nu under hösten. Hittills har 75 personer fått praktik eller utbildning via Jobbslussen.

Jobbslussen riktar sig till personer som antingen har en funktionsvariation, utomeuropeisk bakgrund, ofullständiga gymnasiebetyg eller är 55 år eller äldre. I Jobbslussen finns möjlighet att kombinera arbete och praktik med utbildning.

Sedan Jobbslussen startade tidigare i år har totalt 75 personer fått praktik eller utbildning ute i kommunkoncernen. Jobbslussen har hittills varit framgångsrik och det finns ett engagemang i hela kommunkoncernen från chefer, medarbetare, politiker kommuninvånare och samverkanspartner.

– En av de stora utmaningarna i Linköping är att tillgodose arbetsmarknaden med arbetskraft, därför är Jobbslussen ett projekt som är viktigt både för individen och arbetsmarknaden. Målet är att de personer som fått praktik eller utbildning via jobbslussen ska komma ut i anställning, säger kommunalråd Christer Mård (L)

Idag besökte kommunalråden Kristina Edlund (S) och Christer Mård (L) förskolan Vårdkasvägen 3 för att träffa Ahlam som gör sin språkpraktik på förskolan via Jobbslussen.

– Det är fantastiskt roligt att besöka Jobbslussen och se hur den blivit verklighet. Med Jobbslussen kommer fler i sysselsättning och fler lockas till de jobb vi har inom Linköpings kommun. Det är bra för den enskilde men också för kommunen som behöver anställa många nya medarbetare de kommande åren, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

Alla som deltar i Jobbslussen blir tilldelade en arbetsmark­nadskonsulent som finns med och stöttar och vägleder längs vägen. Förutom en personlig arbetsmarknadskonsulent finns även möjlighet att träffa en studie- och yrkesvägledare för enskild vägledning kring studier.

Kontakter

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 157 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum