Uppsala kommun

Fler skolplatser till ett växande Bälinge

Dela

För att möta det ökande invånarantalet i Bälinge behöver antalet skolplatser ökas. Kommunen har därför godkänt den nya detaljplanen för Bälinge skola, Hagmarkens skola och Klockabols förskola.

För att nyttja marken effektivt och se till att friytan på skolgården säkerställs kommer flera av Bälinge skolas befintliga byggnader att ersättas med högre byggnader. Det gör också att friytan når upp till de nya riktlinjerna för barn och ungas utemiljö på förskolor och skolor. Att bygga på höjden gör också att värdefull naturmark kan bevaras.

Vid Bälinge skola finns två äldre skolhus som har kulturhistoriskt värde. Detaljplanen säkerställer att byggnadernas karaktärer bevaras. Genom varsamhetsbestämmelser syftar detaljplanen även att bevara karaktärsdragen för Hagmarkens skola och att bevara naturmarken på området.

– De nya skolbyggnaderna planeras att byggas i trä, vilket dels går i linje med våra mål att sänka klimatutsläppen och dels att kulturmiljön säkerställs, säger Ylva Stadell (S), ordförande för Plan- och byggnadsnämnden.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Pressinbjudan: Invigning av Företagslabbet24.9.2020 11:11:36 CESTPressinbjudan

Onsdag 30 september invigs Företagslabbet i Gottsunda centrum Företagslabbet arbetar för att fler ska kunna förverkliga sina företagsidéer och bli egna företagare. Det skapar fler jobb i Uppsala. Företagslabbet drivs av Uppsala kommun, Almi Företagspartner och Region Uppsala. Under invigningen ger komikern Özz Nüjen en inspirerande stand up-show där han berättar om motgångar han stött på och hur han hanterat dem. Även Mohamad Hassan, ordförande arbetsmarknadsnämnden och Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala kommun kommer att hålla tal under invigningen. Media inbjuds att delta i invigningen, tid för intervjuer kommer att finnas. Datum: 30 september Tid: 16.00-18.00 Plats: Marknaden i Gottsunda centrum Viktigt att media föranmäler sig då detta event har ett begränsat antal platser. På invigningen deltar max 50 personer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum