Järfälla Kommun

Fler sommarjobb än planerat i Järfälla

Dela

Trots att den pågående pandemin har gjort att de flesta sommarjobb inom vård och omsorg uteblivit kan kommunen erbjuda fler jobb än planerat till Järfällas ungdomar. I måndags startade första sommarjobbsperioden i Järfälla, och nytt för i år är sommarvärdskapet.

Vanligtvis kan kommunen erbjuda många sommarjobb inom vård och omsorg, men på grund av pandemin och smittrisken har dessa jobb uteblivit i år. Intensivt arbete inom bland annat arbetsmarknadsenheten har nu ändå resulterat i att fler jobb än de planerade 300 erbjudits kommunens ungdomar.

– Jag var aldrig orolig för att vi inte skulle kunna få fram de utlovade jobben, men att det skulle bli så pass många vågade jag knappt hoppas på. Det känns fantastiskt att vi har kunnat erbjuda hela 450 Järfällaungdomar sommarjobb, trots den pågående pandemin, säger Richard Lindforss (M), ordförande i kompetensnämnden som bland annat ansvarar för arbetsmarknadsfrågor.

Sommarvärdar nytt för i år

En nyhet i år är att de sommarjobbande ungdomarna genom sina handledare får utbildning i sommarvärdskap. Det innebär kunskaper om pandemin och vad som behöver göras för att hindra smittspridning, men också enklare kommunkunskap om kontaktvägar, webbadresser m.m. som kan behövas under sommaren.

Sommarjobben är som vanligt spridda över flera verksamheter, där jobb inom trädgård/park och underhåll utgör en stor andel. Många arbetar också som trygghetsvärdar, inom förskolan eller fritidsverksamhet.

Mer information

Richard Lindforss (M), ordf. kompetensnämnden. Presskontakt John Backvid, john.backvid@jarfalla.se, 073-077 79 75.

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum