PR Direkt

Fler spelade om pengar 2021 än föregående år

Dela

Att den svenska spelmarknaden har gått som en rakt är det nog få som har missat. I en ny rapport från Spelinspektionen framkommer det också att fler spelade om pengar under fjolåret än året dessförinnan. Närmare bestämt uppger 73 procent av de tillfrågade att de spelat någon gång under 2021.

Sedan spelmarknadens stora omställning är det den statliga myndigheten Spelinspektionen som ansvarar för att allt spelande hålls tryggt och säkert. Detta gör de dels genom att granska samtliga aktörer innan de beviljas med de statligt försedda licenser de behöver för att få vara aktiva i Sverige, dels genom att korrigera spelmarknaden efter de behov som anses vara nödvändiga.

Trots att det krävs rätt mycket för att få vara aktiv i Sverige – kostsamma licensansökningar, ett komplext regelverk och en spelskatt på 18 procent – är intresset stort. Spelsidan Jalla online casino var bland de första att lanseras i det nya systemet, men i dag finns det närmare 100 spelbolag som konkurrerar på marknaden. Även om konkurrensen är hård, visar en ny undersökning från Spelinspektionen att intresset för spel om pengar också ökar.

Majoriteten spelar om pengar

Varje år undersöker Spelinspektionen svenskarnas spelvanor i ett led för att avgöra hur spelmarknaden bör, eller inte bör, regleras vidare. I den senaste undersökningen, som utfärdades tillsammans med undersökningsbolaget SKOP, framkommer det att intresset för spel om pengar var högre under 2021 än året dessförinnan. 

I undersökningen deltog över 1 600 respondenter i åldrarna 18 år och uppåt, en slumpmässigt utvald målgrupp tillräckligt bred för att anses vara representativ för befolkningen. I sammanställningen, som finns publicerad i sin helhet på Spelinspektionens hemsida, framkommer det att 73 procent av de tillfrågade uppgav att de spelat någon gång under de senaste 12 månaderna. Det är en ökning med 7 procentenheter jämfört med rapporterade spelvanor för 2020. 

Flest spelar på lotterier och nummerspel

När det kommer till de mest populära spelformerna, visar undersökningen att olika typer av lotterier och nummerspel är storfavoriten. Hela 75 procent av de som uppgett att de spelat under de senaste 12 månaderna, har spelat på lotterier och nummerspel. 24 procent av de manliga respondenterna och 19 procent av de kvinnliga anger också att de har spelat på trav.

Större variation angavs vid den tredje mest populära kategorin, vadhållning på sport (ej trav), där 22 procent av männen svarade att de spelat under årets gång, men endast 6 procent av kvinnorna. Större intresse bland de kvinnliga deltagarna var det för bingospel, som 16 procent menade att de testat på.

Jämfört med 2020 är det alltså fler svenskar som anger att de har spelat någon gång under 2021, däremot är det procentuellt lika många (29 procent) som angett att de spelat veckovis. Hur spelmarknaden kommer att gå under det här året, ja, det får vi veta först när det är dags för Spelinspektionens nästa sammanställning.

Kontakter

Bilder

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

4 tekniska uppfinningar som har revolutionerat världen5.5.2022 09:44:44 CEST | Pressmeddelande

Världens har förändrats oerhört mycket under de senaste 1000, 500, 250, 100 och 50 åren. Faktum är att världen ser helt annorlunda ut idag i jämförelse med 15 år sedan. Så snabbt går det verkligen. Det finns många anledningar till detta, men under den senaste tiden är det tekniken som har stått för en stor del av den totala utvecklingen i samhället. Sedan introduktionen av datorn och internet har hela världen revolutionerats, och den moderna mobiltelefonen har förstärkt detta ytterligare.

Vilket filformat du bör använda för att spara dina bilder5.5.2022 09:42:07 CEST | Pressmeddelande

Om du någonsin har sparat bilder digitalt känner du säkerligen till att det finns många olika typer av filformat. Anledningen till att det finns många alternativ är att de bidrar med sina egna egenskaper, fördelar och nackdelar. För att få ut det mesta av dina bilder och undvika att de tar för mycket plats, bör du se till att du sparar dem i de filformat som är bäst anpassade för just dina syften.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum