Linköpings kommun

Fler sysselsatta i Skäggetorp

Dela

Den öppna arbetslösheten i Linköping är fortsatt låg. Dessutom minskar den i flera stadsdelar, däribland Skäggetorp.

- Det är väldigt glädjande att arbetslösheten sjunker i Linköping. Att minskningen varit särskilt stor i Skäggetorp är oerhört positivt och innebär ett kvitto på att Linköping är på väg åt rätt håll och mot målet om att bli en mer sammanhållen stad med minskade klyftor. Vi kommer att fortsätta arbetet med att få fler i våra utsatta stadsdelar i arbete. Varje individ som går från utanförskap till sysselsättning är en vinst för hela Linköping, säger kommunstyrelsens Kristina Edlund (S).

Vid sista mars i år var andelen arbetssökande 18-64 år utan arbete (öppet arbetslösa) 2,4 procent av befolkningen i kommunen. Det är samma nivå som vid samma tidpunkt året innan. För arbetssökande 18-64 år utan arbete samt arbetssökande i program med aktivitetsstöd utgör 4,6 procent av befolkningen, vilket är en liten minskning.

Den öppna arbetslösheten minskade i 10 av 22 stadsdelar mellan 2015 och 2016. I Skäggetorp har den relativt höga arbetslösheten sjunkit successivt sedan den högsta noteringen 2011, då 9,4 procent var öppet arbetslösa. Sista mars i år var den siffran nere på 7,2 procent. Om man räknar med arbetssökande i program med aktivitetsstöd blir siffran högre, men även här har det skett en successiv minskning de senaste åren.

Länk till statistiken bifogas nedan.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum